Uitslagen week 1 najaarscompetitie 2021

HTTV-070 1 - Victory '55 1 (9-1) Michel Guijt 0, Stefan Zwarthoed 0 en Robbert Taalen 0

Victory '55 2 - The Victory 1 (5-5) Remko Mulder 1, Wilco Roes 0 en Bojan Segic 3

Stede Broec 3 - Victory '55 3 (5-5) Ryan Loch 2, Vince Schilder 1 en Jean Paul van Westen 1

Rabo ClubSupport 2021

Victory '55 doet ook dit jaar weer mee met de Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stemmen is mogelijk van 4 tot 25 oktober. Stem vanaf 4 oktober in de Rabo App of online op www.rabobank.nl/clubsupport

Uitslag speelronde 1 najaarscompetitie 2021

Victory '55 1 - Rapidity 1 (7-3) John Bond 2, Robbert Taalen 3 en Stefan Zwarthoed 1

Clubkampioenschap 2021

Podium: 2. Bojan Segic 1. Stefan Zwarthoed 3. Michel Guijt

Afgelopen zaterdag om 13:00 uur stond het clubkampioenschap op het programma. Eindelijk na zowat twee jaar van constant gedoe met beperkingen door de overheid van wat tegenwoordig in de volksmond ‘corona’ wordt genoemd (of met een moeilijke term ‘Covid-19’), mochten we weer aan de bak. Het ging er als gewoonlijk sportief aan toe. Met rake ferme klappen en veel effect. Iedereen daar had ooit wel eens deze zelfde tegenstanders in strijd ontmoet, en niemand wilde voor mekaar onderdoen.

Deen Sponsor Actie 2021

Victory '55 mag dit jaar weer deelnemen aan de Deen Sponsor Actie. Deze zal plaatsvinden van zonder 18 juli t/m 14 augustus. In iedere Deen winkel doen 5 verenigingen mee. Victory '55 zal meedoen in de van Baarstraat. Hoe meer sponsormunten onze vereniging verzamelt, hoe hoger de sponsorbijdrage zal zijn. Het is dus heel belangrijk dat alle leden actie mee sparen.

Jaarverslag 2020-2021

Het jaarverslag 2020-2021 staat vanaf vandaag op de website. Je kunt het jaarverslag vinden via informatie.

Algemene Ledenvergadering 2021

De datum voor de algemene ledenvergadering is bekend. De algemene ledenvergadering zal op vrijdag 25 juni om 18:30 uur gehouden worden.

Zaal vanaf 19 mei weer geopend

De zaal gaat vanaf woensdag 19 mei zijn deuren weer openen. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt met maximaal 2 personenen gespeeld. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Kleedkamers zijn gesloten.

Aftellen is begonnen

Tafeltennisers hebben eindelijk uitzicht gekregen naar een datum wanneer er weer binnensport mogelijk zal zijn. Gisteren heeft het demissionaire kabinet een openingsplan bekend gemaakt voor de komende periode. In stap 2 die gepland staat op 11 mei, staan de versoepelingen voor de binnensport aangekondigd. Het kabinet benadrukte dat de mogelijke heropening afhankelijk is van de coronacijfers, waarbij vooral de bezetting van de ziekenhuizen doorslaggevend is. Zoals het er nu uitziet mag de zaal op 11 mei weer zijn deuren openen en kan er weer getafeltennisd worden op 1,5 meter en met een gemaximaliseerd aantal mensen.

Najaarscompetitie 2020 definitief vervallen

Het Hoofdbestuur van de NTTB heeft besloten om de najaarscompetitie 2020, zowel landelijk als in de afdeling, niet in het voorjaar van 2021 uit te spelen. Er zal ook geen voorjaarscompetitie 2021 starten.

Inmiddels is duidelijk dat zeker tot 20 april beoefening van binnensport niet toegestaan is. We verwachten dat wanneer binnensport weer mogelijk is, dat in eerste instantie alleen op beperkte schaal en in verenigingsverband zal zijn. Wanneer het spelen van wedstrijden weer mogelijk is, is op dit moment niet te zeggen.

De kans dat dit vóór de zomervakantie zal kunnen is echter zeer klein. In aanmerking nemend dat ook enkele weken nodig zullen zijn voor het herstarten van de competitie, is het uitspelen van de najaarscompetitie 2020 daarmee niet meer realistisch.

Binnensport vraagt kabinet en Tweede Kamer om meer perspectief

Maar liefst 31 binnensportbonden en belangenorganisaties, waaronder de Tafeltennisbond, hebben maandagmiddag gezamenlijk een brief gestuurd naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen. Deze zes miljoen binnensporters, de helft van sportend Nederland, staan door de coronamaatregelen buitenspel.

Zaal blijft dicht

Het kabinet heeft dinsdag 23 februari ter bestrijding van het coronavirus de strenge lockdown verlengd tot en met 15 maart, maar heeft daarbij wel enkele versoepelingen ingesteld. Voor de sport betekent dit dat jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar vanaf 3 maart op sportaccommodaties weer buiten mogen sporten met meer dan twee personen. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Die leeftijdsgrens geldt momenteel tot en met 17 jaar. 

De andere regels zoals die al voor de sport golden, blijven intact: sporten in een binnenruimte is niet toegestaan en buiten kan dus alleen onder voorwaarden gesport worden, waarbij voor topsporters en jongeren uitzonderingen gelden. De tafeltennisaccommodaties blijven dus dicht.

Roze, paarse, groene en blauwe rubbers toegestaan per 1 oktober

Zijn de rubbers van jouw batje vanaf 1 oktober 2021 nog altijd rood-zwart of ga je voor iets nieuws? De keuze is aan jou, want de International Table Tennis Federation (ITTF) heeft besloten dat je vanaf die datum kunt kiezen uit nieuwe, moderne kleuren die je rode rubber mogen vervangen. Let op: één kant van je batje moét dus voorzien blijven van een zwart rubber.

Uitgangspunten NTTB inzake competitie

Het jaar 2021 is net begonnen en de coronapandemie houdt ons nog steeds bezig. 

De NTTB richt zich op het najaar 2021 wat betreft het starten van een volledige nieuwe competitie.

Het blijft het streven de najaarscompetitie 2020 uit te spelen. Of dat haalbaar is wordt uiterlijk 31 maart 2021 bepaald.

De afdelingen hebben dan de ruimte om een keuze te maken tussen het hervatten van de najaarscompetitie 2020 of het spelen van een beperkte voorjaarcompetitie 2021. Afstemming hierover volgt uiterlijk 31 maart 2021. Als aanvulling op dit programma kan een afdeling ervoor kiezen om andere vormen competitie in de vorm van bijvoorbeeld toernooien en/of uitwisselingen te organiseren.

Zaal weer gesloten

In de toespraak van Rutte is gisteren bekend gemaakt dat binnensporten niet meer zijn toegestaan vanaf 15 december. De zaal is dus vanaf vandaag weer gesloten t/m 9 februari 2021.

Nog geen duidelijkheid omtrent competitie

Na het laatste bericht over het hervatten van de competities zijn er weinig nieuwe ontwikkelingen rondom de Coronagerelateerde maatregelen geweest.

Achter de schermen worden diverse scenario’s uitgewerkt. Op dit moment is echter nog teveel onduidelijk om hier al meer over te kunnen zeggen. Als uitgangspunt wordt in ieder geval aangehouden dat er een gezamenlijke aanpak van de landelijke en de afdelingscompetitie komt. Na de persconferentie van aankomende dinsdag 8 december zal er overleg met het College van Voorzitters plaatsvinden en met de competitieleiders van de landelijke en afdelingscompetities. Daarna komen we met een aanvullend bericht.

Mondkapjesplicht

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties als tafeltennisverenigingen. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. Zodra er geen medische noodzaak meer is, wordt deze bepaling ingetrokken door de Rijksoverheid.

Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht.

Terug naar maatregelen 13 oktober

De sinds 4 november aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn niet verlengd. Per 19 november 00.00 uur zijn we terug naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober.

Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van maximaal vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Tafeltennis
Voor tafeltennis hadden de aanscherpingen van 4 november een beperkte invloed en dat geldt dus ook voor de verlichting van de maatregelen nu. Het NTTB-advies blijft om één duo per tafel te hanteren, maar dat is nu geen verplichting meer (wel het maximum van een groep van vier).

Aanpak voor het hervatten van de competities

Helaas kan de Nederlandse Tafeltennisbond nog niet concreet worden en geen data voor de hervatting van de afdelings- en landelijke competitie noemen. De bond zal de informatie van de overheid moeten afwachten om te weten of de coronamaatregelen worden versoepeld. Wel benoemen we in afstemming met de voorzitters van de afdelingen de uitgangspunten voor het hervatten van de competitie.

Rabo ClubSupport

Met de Rabo ClubSupport heeft Victory '55 € 607,60 behaald. Een mooie bijdrage van de Rabobank. Victory '55 wil iederen bedanken die op ons heeft gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.