Uitgangspunten NTTB inzake competitie

Het jaar 2021 is net begonnen en de coronapandemie houdt ons nog steeds bezig. 

De NTTB richt zich op het najaar 2021 wat betreft het starten van een volledige nieuwe competitie.

Het blijft het streven de najaarscompetitie 2020 uit te spelen. Of dat haalbaar is wordt uiterlijk 31 maart 2021 bepaald.

De afdelingen hebben dan de ruimte om een keuze te maken tussen het hervatten van de najaarscompetitie 2020 of het spelen van een beperkte voorjaarcompetitie 2021. Afstemming hierover volgt uiterlijk 31 maart 2021. Als aanvulling op dit programma kan een afdeling ervoor kiezen om andere vormen competitie in de vorm van bijvoorbeeld toernooien en/of uitwisselingen te organiseren.

Welkom op de site van tafeltennisvereniging Victory '55.

We zijn opgericht op 3 mei 1955. Na een historie van ruim 65 jaar zijn we uitgegroeid tot een bloeiende vereniging.

Tafeltennissen binnen verenigingsverband kan heel ongedwongen als recreatief lid of als competitiespeler binnen één van de diverse wedstrijd teams, die elke week spelen en trainen.

Onze actieve vereniging neemt deel aan de competitie binnen district Noord-Holland van de NTTB, ook nemen wij deel aan de regionale toernooien en wij organiseren jaarlijks onze clubkampioenschappen en diverse gezelligheidstoernooien.

Dit wordt georganiseerd door de evenementen commissie en actieve leden.

Op onze site vind je alle nuttige informatie over speelavonden, speelzaal, agenda, competitie-informatie en gezellige onderwerpen zoals nieuws, fotoalbum, info over het spelletje en van alles wat met tafeltennis te maken heeft.

Kom binnen en kijk maar eens rond.

Zaal weer gesloten

In de toespraak van Rutte is gisteren bekend gemaakt dat binnensporten niet meer zijn toegestaan vanaf 15 december. De zaal is dus vanaf vandaag weer gesloten t/m 9 februari 2021.

Nog geen duidelijkheid omtrent competitie

Na het laatste bericht over het hervatten van de competities zijn er weinig nieuwe ontwikkelingen rondom de Coronagerelateerde maatregelen geweest.

Achter de schermen worden diverse scenario’s uitgewerkt. Op dit moment is echter nog teveel onduidelijk om hier al meer over te kunnen zeggen. Als uitgangspunt wordt in ieder geval aangehouden dat er een gezamenlijke aanpak van de landelijke en de afdelingscompetitie komt. Na de persconferentie van aankomende dinsdag 8 december zal er overleg met het College van Voorzitters plaatsvinden en met de competitieleiders van de landelijke en afdelingscompetities. Daarna komen we met een aanvullend bericht.

Mondkapjesplicht

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties als tafeltennisverenigingen. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. Zodra er geen medische noodzaak meer is, wordt deze bepaling ingetrokken door de Rijksoverheid.

Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht.

Terug naar maatregelen 13 oktober

De sinds 4 november aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn niet verlengd. Per 19 november 00.00 uur zijn we terug naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober.

Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van maximaal vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Tafeltennis
Voor tafeltennis hadden de aanscherpingen van 4 november een beperkte invloed en dat geldt dus ook voor de verlichting van de maatregelen nu. Het NTTB-advies blijft om één duo per tafel te hanteren, maar dat is nu geen verplichting meer (wel het maximum van een groep van vier).

Aanpak voor het hervatten van de competities

Helaas kan de Nederlandse Tafeltennisbond nog niet concreet worden en geen data voor de hervatting van de afdelings- en landelijke competitie noemen. De bond zal de informatie van de overheid moeten afwachten om te weten of de coronamaatregelen worden versoepeld. Wel benoemen we in afstemming met de voorzitters van de afdelingen de uitgangspunten voor het hervatten van de competitie.

Rabo ClubSupport

Met de Rabo ClubSupport heeft Victory '55 € 607,60 behaald. Een mooie bijdrage van de Rabobank. Victory '55 wil iederen bedanken die op ons heeft gestemd. Met deze bijdrage kunnen wij ons bestedingsdoel realiseren.

Beperkte gevolgen extra maatregelen voor tafeltennis

De extra maatregelen die dinsdagavond 3 november bekend zijn gemaakt en op woensdagavond 4 november gedurende twee weken ingaan, hebben een beperkte invloed op tafeltennis. De aanpassing van vier naar twee personen per groep was al een bestaand advies van de NTTB, om met twee personen per tafel te spelen en niet te wisselen. Dat advies is nu omgezet in een verplichting.

Corona update na persconferentie 13 oktober

Gisteravond (dinsdagavond 19:00 uur) een Corona-persconferentie met gevolgen voor de sport:

  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • 2 spelers per tafel, geen dubbel (in plaats van met 4 samen sporten) om zo de 1,5m te handhaven

Handicap toernooi afgelast

Het handicap toernooi dat zaterdag 17 oktober gespeeld zou worden is afgelast en wordt uitgesteld naar een nog onbekende datum. Wegens de recente maatregelen van het kabinet is het niet mogelijk om een toernooi met dit aantal personen te houden. Wanneer er weer versoepelingen gaan plaatsvinden zal er worden gekeken naar een nieuwe datum om het handicap toernooi te gaan houden.

Uitslagen speelronde 5 najaarscompetitie 2020

Victory '55 1 - deBoer Taverzo 3 (2-8) Theerakant Manyam 1, Robbert Taalen 0 en Stefan Zwarthoed 1

Victory '55 2 - Het Nootwheer 1 (5-4) Mike Reuvers 0, Michel Guijt 2 en Ryan Loch 3

Rapidity 3 - Victory '55 4 (2-7) Micha Tol 1, Roan Mulder 3 en Vince Schilder 3

Victory '55 5 - Tempo-Team 9 (8-1) Jacques van Westen 3, Jon de Lange 2 en Stefan Koning 3

Uitslagen speelronde 4 najaarscompetitie 2020

Victory '55 1 - Hilversum 4 (3-7) Stefan Zwarthoed 1, Robbert Taalen 2 en John Bond 0

Victory '55 2 - Amsterdam '78 2 (8-1) Michel Guijt 3, Jean Paul van Westen 2 en Ryan Loch 3

Victory '55 3 - DOV 2 (2-7) Remko Mulder 2, Wilco Roes 0 en Bojan Segic 0

Tempo-Team 6 - Victory '55 4 (4-5) Micha Tol 0, Roan Mulder 2 en Vince Schilder 3

Deen Sponsor Actie 2020

Met de Deen Sponsoractie heeft Victory '55 een cheque in ontvangst mogen nemen van € 750,-. De vereniging is zeer verguld met dit bedrag en dit bedrag zal dan ook ten goede komen aan onze jeugd (trainingsfaciliteiten, -materiaal etc.)

Nieuwe Coronamaatregelen

De samenleving wordt hard getroffen door de nieuwe corona-maatregelen. Het kabinet heeft aangegeven dat deze nodig zijn om de exponentiele stijging van de verspreiding van het corona-virus in te dammen. De maatregelen zijn er op gericht de verspreiding van het virus over 3 weken beduidend kleiner te laten zijn. Dat is belangrijk voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor het sociaaleconomische leven in Nederland waar de sport zo'n belangrijk onderdeel van is.

Uitslagen speelronde 3 najaarscompetitie 2020

DOV 1 - Victory '55 1 (5-5) Stefan Zwarthoed 2, Theerakant Manyam 2 en John Bond 0

De Victors 1 - Victory '55 3 (6-3) Remko Mulder 1, Nick Klaver 1 en Bojan Segic 1

Victory '55 4 - De Victors 2 (5-4) Jacques van Westen 2, Roan Mulder 1 en Micha Tol 2

Uitslagen speelronde 2 najaarscompetitie 2020

Victory '55 1 - Almeerspin 1 (9-1) Theerakant Manyam 3, Robbert Taalen 3 en John Bond 2

Victory '55 2 - US 3 (5-4) Ryan Loch 2, Michel Guijt 3 en Jean Paul van Westen 0

Victory '55 3 - Nieuw Vennep 1 (5-4) Remko Mulder 1, Nick Klaver 2 en Bojan Segic 2

Victory '55 4 - Amsterdam '78 3 (1-8) Roan Mulder 0, Vince Schilder 1 en Micha Tol 0

Corona protocol

In de onderstaande link kunt u zien welke maatregelen Victory '55 heeft getroffen in verband met Corona.

Corona protocol

Uitslagen speelronde 1 najaarscompetitie 2020

Victory '55 2 - Amstelveen 1 (1-8) Mike Reuvers 0 en Ryan Loch 1

Amsterdam '78 1 - Victory '55 3 (9-0) Remko Mulder 0, Nick Klaver 0 en Roan Mulder 0

Stede Broec 6 - Victory '55 4 (5-4) Micha Tol 0, Roan Mulder 1 en Vince Schilder 3

Deen Sponsor Actie

Victory '55 mag dit jaar weer deelnemen aan de DEEN Sponsor Actie 2020 die van zondag 16 augustus t/m zaterdag 5 september zal plaatsvinden. In iedere DEEN winkel doen maximaal 5 verenigingen mee aan de Sponsor Actie. Over al deze verenigingen wordt in totaal het mooie bedrag van € 400.000,- verdeeld. Als er 5 verenigingen meedoen in een winkel, wordt er € 5000,- per winkel verdeeld. Hoe meer sponsormunten onze vereniging verzamelt, hoe hoger de sponsorbijdrage zal zijn. Het is dus heel belangrijk dat alle leden actief mee sparen!