Clubkampioenschap 2024

Afgelopen zaterdag werd het clubkampioenschap tafeltennis gehouden in de Schemerpit. Na het welkomstwoord van onze voorzitter werd er om 1 uur afgetrapt. De zes geplaatste spelers werden verdeeld over drie poules, de overige spelers werden via loting aan een poule gekoppeld. Rond de klok van 4 uur waren alle poules afgerond. Jacques van Westen Jr. werd ondanks zijn sterke poule verassend 2e en plaatste zich voor de kwart finale.

Ook oud gedienden Kees Kwakman die na jaren afwezigheid weer mee deed en Jacques van Westen Sr. speelden een sterke poulefase en konden zich ook nog opmaken voor de vervolgronde. In de eerste kwartfinale nam Stefan Zwarthoed het op tegen Mitchell Jonk. Stefan had geen moeite met Mitchell en won vrij eenvoudig. Ryan Loch speelde tegen zijn oud teamgenoot Jean-Paul van Westen. Na een gelijke stand pakte Ryan de belangrijke 3e game af van Jean-Paul en kon daarna de wedstrijd naar zich toe trekken in 11-6, 4-11, 12-10 en 11-6. Vince Schilder moest gaan uitmaken tegen Jacques van Westen Sr. wie het 3e ticket kreeg voor de halve finale. Na een wervelende start van Jacques was het Vince die zich knap terug vocht en de stand weer gelijk trok. De marathon partij met hele lange rally’s leek in het voordeel van Jacques te zijn, maar na een aantal matchpoints van Jacques bleek toch Vince degene met de langste adem in een 8-11, 4-11, 11-8, 11-4 en 14-12. Als laatste speelde Jacques van Westen Jr. nog tegen Kees Kwakman. Kees speelde net iets slimmer dan Jacques en klopte hem in drie games. In de halve finale was het Stefan Zwarthoed die het opnam tegen Vince Schilder. Na een gelijke stand was toch Stefan iets te sterk voor Vince en plaatste zich voor de finale in 11-4, 6-11, 11-5 en 11-7. Op de andere tafel was het Ryan Loch die Kees Kwakman mocht proberen te stoppen, en dat deed Ryan voortreffelijk. Ryan liet geen spaan heel van Kees. Vrij overtuigend was het Ryan die van zich voor het eerste plaatste voor de finale in11-6, 11-3 en 11-8.

Voor de 3e en 4e plaats mochten Vince Schilder en Kees Kwakman gaan uitmaken wie de 3e prijs mee naar huis mocht nemen. In een ware thriller leek Kees zijn pijp leeg te zijn, maar niets bleek minder waar en Kees wist met het laatste beetje energie toch de 3e prijs te pakken in 11-6, 5-11, 10-12, 11-5 en 9-11. Tot slot namen de eerste twee geplaatste spelers Stefan Zwarthoed en Ryan Loch het tegen elkaar op in de finale. In de eerste game ging het gelijk op, maar Ryan pakte met twee punten verschil de eerste game af van Stefan. Daarna ging Ryan door met wat hij de hele dag al aan het doen was, en dat was geen games meer uit handen geven. Ryan bleek een stuk sterker als Stefan en won met overmacht de finale in 11-13, 4-11 en 7-11. Zo pakt Ryan zijn eerste clubkampioenschap titel en wordt zijn naam ook vereeuwigd op het winnaarsbord.