Clubkampioenschap 2021

Podium: 2. Bojan Segic 1. Stefan Zwarthoed 3. Michel Guijt

Afgelopen zaterdag om 13:00 uur stond het clubkampioenschap op het programma. Eindelijk na zowat twee jaar van constant gedoe met beperkingen door de overheid van wat tegenwoordig in de volksmond ‘corona’ wordt genoemd (of met een moeilijke term ‘Covid-19’), mochten we weer aan de bak. Het ging er als gewoonlijk sportief aan toe. Met rake ferme klappen en veel effect. Iedereen daar had ooit wel eens deze zelfde tegenstanders in strijd ontmoet, en niemand wilde voor mekaar onderdoen.

Het verliep gemoedelijk, maar de eerste zweetdruppels lieten zich al gelden. En rond 16:00 waren de eerste poules verspeeld en kwamen de acht mensen mekaar tegen in de kwartfinales. En dat was me wat. Ze waren allemaal aan mekaar gewaagd, en het scheelde maar een haar of Ryan Loch schakelde oud clubkampioen Stefan Zwarthoed uit. Het werd een partij in vijf games, waarbij Stefan winnaar werd met een krappe 12-10 uitslag.

Jean-Paul werd uitgeschakeld door een in uitstekende vorm verkerende Bojan Segic. Ook Robbert Taalen versloeg op het nippertje Nick Klaver in vijven.

En Michel Guijt wist Diego van Lingen in 4 games te verslaan. Het publiek stroomde vervolgens toe om te genieten van de halve finales. En ook daar ging het gelijk op en kon op voorhand geen van allen als verliezer of winnaar worden gespot. Zo was de partij van Bojan tegen Michel tot de laatste slag uiterst spannend. En toen ook de tussendeuren van de kantine opengedaan werden, kon men aanmoedigingen en applaudisseren voor de mannen die het diep in het zweet op de eerste tafels hun kunsten lieten zien. Daar lieten Michel en Bojan zien hoe razend snel aanvallers de bal retourneerden en afwisselden dichtbij en ver van tafel. Het scheelde maar bitter weinig. Uiteindelijk was het Bojan die de winnaars-armen kon opsteken.

Het was super spannend (11-8, 5-11, 8-11, 11-7, 16-14). Op de andere tafel speelden Robbert Taalen en Stefan Zwarthoed de partij en trok Stefan de partij naar zich toe. Ook daar konden de toeschouwers genieten van flitsen en sprankelend spel. Zelden was een partij zo spectaculair, maar ook dit keer was het Stefan die als winnaar van tafel kwam (9-11, 13-11, 10-12, 7-11). En toen speelden de verliezers tegen elkaar om de derde plek. Robbert groette Michel voor deze laatste ronde en opnieuw was het allemaal op het nippertje. Moe en bezweet nam Michel de derde plek van het toernooi voor zijn rekening (11-7, 9-11, 11-9, 11-9). En toen kwam de finale, met Bojan, die al had laten zien dat hij niet voor spek en boon was komen spelen. De speler uit Servië, die al jaren in onze vereniging meespeelt, had al verscheidene spelers het veld doen ruimen en hij was ook van plan om Stefan aan zijn zegekar toe te voegen. Maar Stefan gaf wel even tegenstand. Dat mag gezegd worden. Het duurde dan ook niet lang of Stefan wist de winst naar zichzelf toe te trekken en de eerste plek te veroveren (8-11, 9-11, 7-11). Een mooi toernooi, waar we nog lang met plezier op terug kunnen zien. Het bestuur bedankte de spelers voor hun sportieve inzet en hoopt dat we weer kunnen genieten als we binnenkort weer competitie kunnen gaan spelen. 

Reacties   

 
0 #2 T. Margaroli 12-09-2021 21:27
Robbert staat er weer knap op (L)!
Citeer
 
 
0 #1 Ma Long 12-09-2021 21:24
Jammer, ik was voor Ryan.
Citeer