In memoriam Gerrit Kwakman Schemeravond

In memoriam Gerrit Kwakman Schemeravond.

Gerrit was één van de oprichters van de tafeltennisvereniging in Volendam. Samen met nog enkele pioniers besloot hij in 1955 een tafeltennisvereniging op te richten, vandaar de naam Victory`55. Vanaf de start van de vereniging nam Gerrit de voorzittershamer ter hand en heeft die pas na 45 jaar overgegeven aan zijn opvolger. Gerrit was een sportman in hart en nieren en was niet alleen verknocht aan het tafeltennis maar was tevens een begenadigd turner, wielrenner en tennisser. Hij was een zeer aimabele man maar als hij aan zijn hobby`s begon kwam de sportman in hem naar boven en ging hij altijd tot het uiterste om te winnen. Als turner heeft hij jaren op hoog niveau geturnd en als fietser sleurde hij altijd aan kop van het peloton. Ook als tennisser heeft hij zijn sporen verdiend en is meerdere keren clubkampioen geweest bij TV Dijkzicht. Maar toch lag zijn echte passie bij het tafeltennis en heeft hij na enkele jaren trainen samen met Henk Konter, Klaas Veerman (does) en Sijmen Zwarthoed (de beer) TTV Victory`55 op de kaart gezet in Nederland waar hij jaren lang in de hoogste landelijke competities heeft gespeeld.

Ook mag niet vergeten worden dat hij het initiatief heeft genomen om samen met Jan Smit (pitjes) en Henk Konter met hulp van enkele andere leden van TTV Victory`55 en TV Dijkzicht het huidige onderkomen van Victory`55 neer te zetten. In 1974 werd in Purmerend een oude kerk gesloopt en in Volendam weer eigenhandig opgebouwd als clubhuis voor de tennis- en tafeltennisverening. Vanwege het grote aandeel in de bouw van Gerrit Kwakman (schemeravond) en Jan Smit (pitjes) werd besloten om het clubhuis naar hen te vernoemen namelijk: de Schemerpit.

Gerrit heeft dus veel betekent voor het verenigingsleven met name voor de tafeltennisvereniging en was een voorbeeld voor veel jeugd om ook te gaan sporten.

Gerrit rust in vrede.