Jeugd Ranglijsttoernooi

In het weekend van zaterdag 11 november werd er bij de jeugd geen competitie gespeeld in verband met een landelijk jeugdtoernooi in Tilburg. Waar bij voorgaande evenementen telkens minimaal 2 jeugdspelers van Victory’55 meededen, was het dit keer Leon die als enige aantrad in Tilburg.

Bij de poule indeling was het vooraf gissen wat het uiteindelijk zou worden, maar op het moment suprême liet Leon niks aan het toeval over.

In de poulefase werd van iedereen gewonnen, zelfs van spelers die in de competitie 4 klassen hoger spelen. Zo ging Leon vol vertrouwen de 8e finale in. Na een redelijk eenvoudige zege in deze ronde kwam Leon in de kwartfinale de nummer 1 geplaatst tegen. Na een bloedstollende wedstrijd met een einde dat het verdiende, wist Leon uiteindelijk met 2 punten verschil te winnen van deze speler.

Na de kwartfinale tegen een speler die op papier veel beter was, kwam Leon in de halve finale weer een speler tegen van dat niveau. Ondanks de goede start in de eerste game, kwam er in de volgende games wat zand in de motor. Leon kwam 2-1 achter, maar standvastig als hij is, wist hij de wedstrijd met goed spel toch nog om te draaien. Met een 3-2 overwinning op zak kon hij zich opmaken voor de finale. Een finale waar Leon een speler tegenkomt welke in dezelfde klasse speelt als Leon op dit moment. Vooraf zou je zeggen dat dit geen probleem moest zijn, aangezien hij in de 2 voorgaande wedstrijden van beter geklasseerde spelers wist te winnen. Maar op dat moment was er wel het besef dat de tegenstander toch met een reden de finale had behaald.

In de finale was het niveau hoog en het was Leon die in de eerste twee games telkens aan het langste eind trok. Op het moment dat de winst binnen handbereik lag, was het de tegenstander die het betere van het spel had in de volgende game. Niet onder de indruk van het niveau van de vorige game wist Leon zich weer te herpakken en met zijn eigen spel slaagde hij erin om de 4e game binnen te halen.

Zo is Leon kampioen geworden van het C-ranglijsttoernooi in Tilburg en weet hij zijn B-licentie te behalen.

Op zondag werd het ranglijsttoernooi gespeeld voor spelers met een B-licentie. Hier mocht Leon ook aan mee doen omdat hij op de zaterdag zijn B-licentie behaalde.

Het was al snel duidelijk dat deze categorie bestond uit veel sterkere spelers dan de dag ervoor. Ondanks dat wist Leon prima partij te bieden tegen de tegenstanders die allemaal 3 of meer klassen hoger spelen. Hij wist zelfs een wedstrijd te winnen in het sterk bezette toernooi in Tilburg. Zo werd het een weekend waarin Leon een toernooi wist te winnen en uiteindelijk veel ervaring heeft opgedaan één dag later in de hogere categorie. Ga zo door!