Handicap Toernooi 2023

Om 1 uur kwamen zaterdag in ons clubgebouw de Schemerpit wel 21 spelers meedoen aan dit gezellig maar spannende toernooi voor de mooie bokaal. Een gekoesterde trofee op het dressoir. Het is elk jaar weer een verrassing wie de vorm van de dag of de bestse handicap treft om die mooie prijs we te kapen. En spelen tot de 21 is voor de meesten wel even anders dan tot de 11. Maar dit jaar was ook het grote aantal recreatie spelers die mee kwamen spelen, een goede opsteker. Want hoe gek het ook klinkt, onder al die oud gedienden floreert tafeltennis de laatste tijd als lang gelden. Mensen die ooit in een ver verleden wat speelden pakken nu hun batje weer op en slaan er op los. 

De toernooileiding besloot om met dit aantal deelnemers drie poules van zeven speler te maken. Dat is natuurlijk wel een aanslag op de conditie, maar in al dat enthousiasme zagen de ddelnemers dta van harte zitten. In een gezellige maar rumoerige zaal werd door John Bond het startschot gegeven en barstte op de zes tafels het geweld los. Ook ervaren spelers zagen hun kansen keren met die enorme achterstand. Zo moesten de besten wel per game tot de 21 wel 17 punten voorgeven en dat is bepaald niet gemakkelijk. Ook Stefan Zwarthoed had het in de eerste ronde moeilijk, en kon zich maar net plaatsen voor de volgende ronde. En de eerste ronde, over die zes wedstrijden duurde wel tot 5 uur. De mensen waren murw gespeeld, maar het was echt de moeite waard.

In de kwart finales was het Stefan Zwarthoed die het opnam tegen John Bond en dat werd voor de eerste een mooie overwinning in 21-16 en 21-17. Daarnaast speelde Lia van Westen tegen Jack Groot in 11-21 en 16-21. Peter Mooijer speelde met een enorme voorsprong tegen Vince Schilder, maar had evengoed daar neit genoeg aan met 17-21 en 13-21. Daarna in de halve finales was het Jack Groot die verloor van Jacques van Westen Jr. En Stefan Zwarthoed die verloor van Vince Schilder in 14-21 en 11-21. En uiteindelijk rond half zeven was het tijd voor de troostfinale. Een strijd van Jack Groot tegen Stefan Zwarthoed, die voor de laatste met een krap verschil gewonnen werd in 19-21, 21-19 en 18-21. En rond 7 uur was het dan uiteindelijke de finale tussen Vince Schilder en Jacques van Westen Jr en dat was een waar spektakel tussen de aanvallers die al looping-drives spelende er een mooie afsluiting gaf aan dit toernooi, met aan publiek een vol gestroomde katine, die vanaf de kantlijn dichtbij applaudisserend genoot van het spektakel. Uiteindelijkj was het Jacques die er met de eer vandoor ging, en daarna met een big smile voor een plaatje de beker in ontvangst nam in 17-21, 21-18 en 18-21. 

Podium: Stefan Zwarthoed 3, Vince Schilder 2, Jacques van Westen Jr. 1