Dubbel Toernooi 2023

Afgelopen zaterdag werd in ons clubgebouw het jaarlijkse dubbelspel tafeltennistoernooi gespeeld. Een toernooi waarbij de spelers naar sterkte worden ingedeeld en waarbij sterkere spelers worden "opgezadeld" met mindere sterke spelers. Dus duidelijk een evenement waarbij plezier en enthousiasme de boventoon voeren en waarbij deelname belangrijker is dan eventuele winst. Een toernooi dat in het teken staat in "om-allig" spelen en natuurlijk wel je best doen. 

Want veel effect geven of virtuoos ballen slaan, daar heb je weinig aan als je partner daarna die bal niet kan retourneren. Het was met achttien deelnemers uitermate gezellig en in twee poules werd er ook door verscheidene oudere recreanten lustig op losgeslagen. Voormalig clubkampioen Stefan Zwarthoed speelde samen met zijn vader en samen kwamen ze zonder moeite de eerste poule ronde door. Maar ook John Bond en Michel Guijt uit het eerste kwamen goed weg. Er werd veel gelachen de ouderen deden het nog verrassend goed. In de halve finales wisten John en Mark van Stefan en zijn vader te winnen maar dat ging bepaald niet gemakkelijk (11-9, 9-11, 11-3, 11-13, 11-6). Ook Theo en Peter wisten Mitchell en Lia te pakken (11-7, 7-11, 2-11, 11-8, 11-7). Het was soms evengoed nog spannend toen later Jacques en Omar de Kirries (Stefan en zijn vader) maar net wisten te passeren (11-4, 2-11, 11-3, 7-11, 11-9). In de andere laatste wedstrijd wisten Mark en John samen van Cheol en Simon te winnen (12-10, 11-8, 7-11, 11-6). Al met al een mooi toernooi met dus eigenlijk alleen maar winnaars want met gezelligheid en vertier was meer dan geslaagd. De uiteindelijke uitslag is nog even het vermelden waard:

1) John en Mark, 2) Simon en Cheol, 3) Jacques en Omar, 4) Stefan en Kees, 5) Theo en Peter, 6) Mitchell en Lia, 7) Jack en Richard, 8) Michel en Rene, 9) Ryan en Jaap.