Competitie verloop voorjaarseizoen 2018

We zitten op de helft van de competitie, dus is het tijd om de balans op te maken. Wie doen er nog mee voor het kampioenschap en wie moeten er alles aan gaan doen om te handhaven.

Victory '55 1 doet het voor hun 2e seizoen in de 3e divisie niet goed. Met een laatste plaats en 6 punten achterstand op de nummer 4 is er werk aan de winkel. De 2 concurrenten worden nog wel thuis ontvangen dus de kansen zijn nog niet verspeeld, maar lastig gaat het zeker worden.

Victory '55 2 doet het prima met een 3e plaats in de overgangsklasse. Vooraf was de doelstelling een 3e plaats dus alles verloopt nog volgens plan. Kampioen worden zit er al bijna niet meer in en de voorsprong op de nummer laatst is al 13 punten. Dus kan er lekker vrij gespeeld worden.

Victory '55 3 staat momenteel op de 2e plaats. De achterstand op nummer 1 Olympia is maar 1 punt. Na de degradatie uit de hoofdklasse was de doelstelling weer kampioen worden en dat zit er ook zeker in. Deze poule kan nog wel eens spannend worden tot de laatste wedstrijd.

Victory '55 4 is bezig aan een heel sterk seizoen. Met de koppositie en een voorsprong van 7 punten op de nummer 2 is er geen vuiltje aan de lucht. Nadat het elk seizoen net niet lukte na een slechte start verloopt het nu wel volgens plan. Nog even volhouden en promotie naar de hoofdklasse is een feit.

Victory '55 5 doet het evenals het 4e ook heel sterk. Ook het 5e staat op de 1e plek, en heeft ook al een riante voorsprongn te pakken van 7 punten. Dit sterke spel doorzetten en het kampioenschap is binnen handbereik.

Victory '55 6 staat momenteel in de gevarenzone. Met de laatste plaats en een achterstand van 5 punten op Patrios ziet alles er niet zo rooskleurig uit. Er zal weer volle bak gestreden moeten worden om handhaving te behalen. Gelukkig heeft team 6 al vaker met die bijltje gehakt en worden die niet meer warm of koud van een beslissingswedstrijd in de laatste week.

Victory '55 7 staat evenals team 6 ook op de laatste plaats in de 2e klasse. Met een achterstand van 6 punten gaat het ook weer heel lastig worden. Met Jacques die weer rustig aan terug krabbelt van zijn blessure en Jack die zijn topvorm weer te pakken heeft is alles zeker nog mogelijk. En misschien valt er nog wel een team weg in de laaste weken.

Victory '55 8 moet het dit seizoen doen met een 3e plaats. Degraderen gaat niet meer gebeuren en kampioen worden zal ook heel lastig worden met een achterstand van 8 punten. Maar met troef Stefan Koning nog achter de hand, weet je het natuurlijk nooit. Gewoon doorgaan, er is niets meer te verliezen.

Victory '55 9 staat in de 4e klasse op de 5e plaats. Na de degradatie uit de 3e klasse is dit iets teleurstellend, maar kopman Zhang is een team hogerop gaan spelen, dus heel raar is het dan ook niet. De voorsprong op Castricum is 13 punten, dus degraderen zal niet gebeuren. Ook hier kan lekker vrij gespeeld worden zonder druk.

Victory '55 10 staat in de DUO competitie op de 1e plaats. Met een voorsprong van 2 punten op United Oost gaat het nog heel spannend worden. Nog 2 wedstrijden en dan beginnen de Play Offs en daar gaat de beslissing vallen voor een eventuele promotie naar de 4e klasse.

Victory '55 1 Jeugd staat op een teleurstellende 5e plaats. Na een wervelende start is het toch allemaal iets minder gaan draaien. De achterstand is maar 5 punten, maar met nog wedstrijden tegen Amsterdam en DOV gaat kampioen worden heel lastig worden. Maar handhaing in het eerste seizoen Landelijk C is zeker een prima start in de landelijke competitie.