Gerrit Kwakman Handicaptoernooi 2016

Afgelopen zaterdag werd het Gerrit Kwakman Handicap Toernooi gespeeld in de Schemerpit.
Alle spelers kregen 3 punten per klasse voor op de hoger geklasseerde spelers. Met een deelnemersveld van 24 man werd er gespeeld in 4 poules van 6.

 

Na 3 uur spelen waren alle poules gespeeld en gingen de beste 2 van elke poule door naar de kwart finale. In poule A werd Kees Kwakman 1e en John Bond 2e, in poule B was het Jean Paul van Westen die 1e werd en Simon Jonk 2e, in poule C was het Cor Klepper die 1e werd en Kees Plat 2e, in Poule D behaalde Michel Guijt de 1e plaats en Jacques van Westen Sr. werd 2e.

De eerste kwart finale ging tussen Kees Kwakman en Jacques van Westen Sr. De wedstrijd was een spannend die tot 19-19 gelijk op ging in de 3e game. Maar verrassend genoeg pakte Jacques de laatste 2 punten en schakelde hij de titelverdediger uit. Op tafel 2 was het Jean Paul van Westen die tegen Kees Plat zijn kwart finale moest spelen. Voor Jean Paul die Kees 3 punten voor moest geven was het geen probleem en won overtuigend met 2-0 zijn wedstrijd. De 3e kwart finale ging tussen Cor Klepper en Simon Jonk. Met een 2-0 voorsprong had Cor geen probleem met Simon en won zijn
partij ook met 2-0. De laatste kwart finale ging tussen Michel Guijt en John Bond. Michel die in de poule al in topvorm was ging door met zijn goede spel en won van John met 2-0.

In de halve finales moesten Cor Klepper het opnemen tegen Jacques van Westen Sr. en Jean Paul van Westen moest tegen Michel Guijt. Cor die er net als in de kwart finale 2 op voor kreeg won vrij makkelijk van
Jacques met 21-12 en 21-15 en zich zo verrassend plaatste voor de finale. De andere halve finale was iets spannender en ook iets sneller qua spel. Jean Paul die begon met een 3-0 voorsprong op Michel was ook van plan om in de finale te komen. Jean Paul gaf zijn voorsprong 2 games niet meer weg en versloeg verrassend Michel met 21-16 en 21-17. De troostfinale voor de 3e prijs kwamen Michel en Jacques elkaar weer tegen. Michel had deze keer iets meer moeite met Jacques. Michel wilde niet weer net als vorig jaar eindigen op de 4e plaats en versloeg Jacques met 21-16, 12-21 en 21-14. Op de 1e tafel werd de finale gespeeld tussen Jean Paul van Westen en Cor Klepper. Cor kreeg 5 punten voor op Jean Paul, maar had die eigenlijk niet nodig. Jean Paul kon geen verweer bieden tegen Cor en ging eigenlijk vrij kansloos ten onder met 11-21 en 12-21. Voorzitter Jacques presenteerde onder applaus de winnaars de mooie prijzen en bedankte iedereen voor een prachtig toernooi.