Toernooi

Na een magere opkomt van 8 man werd er geloot voor het dubbeltoernooi . De 4 op papier sterkste spelers werden gekoppeld aan de andere 4 spelers. Er werd een 4 kamp gespeeld met John en Jean Paul, Michel en Edwin, Robbert en Stefan Koning en Stefan Zwarthoed met Zhang.

John en Jean Paul wonnen al de 3 partijen en werden als verwacht de nummer 1. Michel en Edwin moesten na het verliezen tegen John en Jean Paul genoegen nemen met de 2e plaats. Voor de 3e en 4e plek wonnen Stefan en Zhang van Robbert en Stefan.

Na het dubbelen werd er besloten om nog een enkel toernooi te houden. Jaap Karregat kwam er nog bij en zo werd er een 4 kamp en een 5 kamp gespeeld. Robbert Taalen won al zijn wedstrijden in de poule, John Bond verloor alleen van Robbert en moest genoegen nemen met een 2e plaats in de poule. In de andere poule waar Stefan, Michel en Jaap speelden won Stefan Zwarthoed al zijn wedstrijden en Jaap verloor 1 partij van Stefan.

In de halve finales moest Robbert Taalen het opnemen tegen Jaap Karregat. Robbert kwam op 2-0 voorsprong maar kon het niet afmaken. Jaap Karregat kwam knap rerug en won toch nog met 2-3. In de andere halve finale nam Stefan Zwarthoed het op tegen John Bond. John kwam vrij makkelijk op 2-0 voorsprong en ook hij dacht dat de finale al binnen was, maar John liet Stefan iets meer aanvallen en dat pakte verkeerd uit voor John. Stefan kwam terug en won net als Jaap ook met 2-3.

Dus werd de finale gespeeld tussen Stefan Zwarthoed en Jaap Karregat. Stefan won in de poule al met 3-0 van Jaap, dus Jaap wilde graag revanche nemen op hem. In de 1e game ging het heel lang gelijk op maar Stefan pakte de game toch met 11-8. Daarna zou Stefan het niet meer uit handen geven en won de volgende games met 11-5 en 11-6. Met geen enkele verliespartij de terechte winnaar en voor iedereen een goeie training voor het Spirit Toernooi volgende week.