Open Weesper

 Zondag 1 november 2015 zijn 5 spelers van Victory ’55 afgereisd naar Weesp om deel te nemen aan het Open Weesper.

Stefan Zwarthoed en Robbert Taalen werden als groepshoofd ingedeeld in de poule, John Bond was als 2e geplaatst en Jacques van Westen Jr. en Stefan Koning werden als 3e ingedeeld.

Na het spelen van 4 of 5 wedstrijden in de poule stroomden Stefan Zwarthoed, Robbert Taalen, John Bond en Jacques van Westen Jr. door naar het A toernooi en ging Stefan Koning verder in het B toernooi.

Stefan Zwarthoed moest het in de 8e finale opnemen tegen zijn teamgenoot Robbert Taalen. Stefan kwam op 2-0 voorsprong maar gaf het toch nog uit handen en verloor met 2-3. Jacques en John speelden in de 8e finale tegen divisie spelers. John kwam nog goed op 1-0 voorsprong maar kon het niet afmaken en verloor met 1-3. Jacques moest tegen een oude bekende van hem, Berry Kruger de winnaar van vorig jaar liet zicht niet verrassen en won van Jacques.

In de kwartfinale van het A toernooi moest Robbert het opnemen tegen Max. Max speelt 2e divisie en speelt net een tempotje hoger dan Robbert. Robbert kon goed meekomen maar verloor alle drie de games net aan.

Dus was alle hoop gevestigd op Stefan Koning. Stefan moest het opnemen tegen Jimmy in de 8e finale. Het was een zeer spannende wedstrijd en Stefan won met 12-10 in de 5e game en plaatste zich voor de halve finale.

In de halve finale moest Stefan het opnemen tegen Ab Kouwenhoven. Ab speelt in de competitie 1e klasse, en dat werd ook heel duidelijk tijdens de wedstrijd. Stefan had geen kans tegen Ab en moest zicht opmaken voor de troostfinale.

In de troostfinale kwam Stefan uit tegen Richard Kouwenhoven. Stefan kon weer zijn eigen spel spelen en maakte er een spannende wedstrijd van, maar met kleine verschillen elke game wist hij net geen beker te winnen en moest genoegen nemen met de 4e plaats.

Een zeer knappe prestatie van Stefan Koning, die heel goed mee kon komen ondanks dat hij nog niet zo lang competitie speelt. Volgend jaar wordt er revanche genomen en gaat er zeker mee worden gedaan om de prijzen.