Gerrit Kwakman Handicap Toernooi

Zaterdag om 1 uur startte het Gerrit Kwakman Handicap Toernooi met 27 deelnemers. In drie poules van 7 en een poule van 6 gaven de hoger geklasseerde spelers punten voor op de lager geklasseerde spelers. De nummer 1 en 2 in de poule drongen door naar de kwart finales. Om 5 uur waren alle poules gespeeld en waren de kwartfinalisten bekend.

 In poule A was Jaap Karregat eerste en Jean Paul van Westen tweede. In poule B was Michel Guijt eerste en Jacques van Westen Sr. tweede. In poule C was Kees Kwakman eerste en John Bond tweede. In poule D was Stefan Zwarthoed eerste en Stefan Koning tweede.

De eerste kwartfinale ging tussen Jaap Karregat en Stefan Koning. Stefan Koning die 12 punten voorsprong kreeg, verraste iedereen door Jaap Karregat te vernederen met 16-21 en 13-21. In de tweede kwartfinale speelde Stefan Zwarthoed tegen Jean Paul van Westen. Stefan Zwarthoed overklaste Jean Paul van Westen na een voorzichtige start met 20-22, 21-15 en 21-8. De derde kwartfinale ging tussen Michel Guijt en John Bond. Michel Guijt nam verdediger John Bond te grazen met 21-15 en 21-11. De vierde kwartfinale ging tussen Kees Kwakman en Jacques van Westen Sr. Jacques van Westen Sr. hield het met zijn sterke verdediging lang vol tegen titelverdediger Kees Kwakman maar moest uiteindelijk capituleren met 17-21, 21-18 en 21-16.

In de halve finales moest Stefan Koning het opnemen tegen Michel Guijt. Stefan Koning verraste de zaal opnieuw door in een mega partij Michel Guijt te verslaan met een klein verschil 21-19, 19-21 en 21-19. In de andere halve finale was het Stefan Zwarthoed tegen Kees Kwakman. Na een sterk begin van Stefan Zwarthoed kwam Kees Kwakman goed terug en won uiteindelijk de wedstrijd met 21-8, 16-21 en 17-21.

Om de derde en vierde plek streden Michel Guijt en Stefan Zwarthoed tegen elkaar, en dat ging zoals verwacht gelijk op. Het was Stefan die er met de winst van door ging, en met 20-22 en 19-21 won. Op de eerste tafel werd de finale gespeeld door Kees Kwakman en Stefan Koning. Ook Kees moest er twaalf voor geven tegen Stefan Koning. Het werd uiterst spannend en het toegestroomde publiek genoot van de spannende finale. Het mag gezegd worden dat Stefan bepaald niet onfortuinlijk was, en dat het erop of eronder ging worden voor beide mannen. Het was uiteindelijk Kees Kwakman die net als vorig jaar de laatste slag benutte en de eerste plek veroverde met 21-17, 16-21 en 22-20.

De voorzitter gaf een afsluitende speech en bedankte alle deelnemers. Hij feliciteerde het winnende drietal en vergulde ze ieder met een mooie beker. Het was een prachtig toernooi waar iedereen van genoten heeft.