Scholentoernooi 2022

Woensdag ochtend 28 december vond na een paar jaar afwezigheid weer het scholentoernooi plaats voor groep 8 van alle basisscholen in de Schermpit van tafeltennisvereniging Victory ’55.

Er waren in totaal 21 kinderen aanwezig die in 3 poules van 7 gingen uitmaken wie er zicht wist te plaatsen voor de kwart finales.

In de eerste kwart finale nam Kane van de Petrus het op tegen Sem van de Petrus. Sem wist goed tegenstand te bieden maar Kane was toch iets te sterk en won zijn partij met 3-1. Rick van de Spinmolen nam het op tegen Nick van de Petrus. Nick had weinig moeite met Rick en wist zich ook te plaatsen voor de halve finale. Leon van de Petrus moest het opnemen tegen klasgenoot Thijs. Ook Leon gaf niks meer weg en plaatste zich ook voor de halve finale. Chris van de Spinmolen nam het in de laatste kwart finale op tegen Kees van de Petrus. Na een wervelende start leek Kees de favoriet te zijn, maar niks bleek minder waar. Chris hield alle bellen netjes op tafel en keerde wedstrijd naar een 3-0 overwinning. Op de andere tafels werd ook nog het verliezaarstoernooi gespeeld. In de halve finales wist Tom van de Samensprong zonder pijn en moeite Dionn van de Samensprong te verslaan. Joey van de Petrus wist te voorkomen dat de finale van het verliezaarstoernooi een onderonsje van de Samensprong zou worden en plaatste zich ook voor de finale. Dionn en Nick mochten nog uitvechten wie er vandoor ging met de 3e prijs. Nick bleek net iets sterker te zijn en pakte toch nog een beker voor op de plank. Tom en Joey speelde de finale van het verliezaarstoernooi. Tom kan aardig tafeltennissen maar had een beetje pech met de zware pouleloting. In de finale liet hij dat ook zien en pakte in een 3-1 overwinning de 1e prijs.

Terug naar het winnaarstoernooi. Kane nam het in zijn halve finale op tegen klasgenoot Nick. Kane was zo vast als een huis en bracht elke bal terug op tafel, maar Nick wist toch door de muur heen te breken en won in een spannende 4 setter van Kane. Leon nam het daarna op tegen Chris. Leon vol op de aanval tegen Chris die ook zo vast als een huis was. Maar tegen Leon was Chris niet opgewassen. Leon bleek iets te sterk en pakte Chris in met een 3-0 overwinning. In de troostfinale was het Kane die Chris tegenover hem kreeg. Ook dit was een schitterende partij met mooie lange rally’s. Kane bleek toch iets sterker te zijn dan Chris en pakte de 3e prijs. Daarna was het dan eindelijk tijd voor de grote finale. Leon tegen Nick. Leon ging volle bak op de aanval, maar maakte daardoor te veel onnodige fouten. De eerste game ging toen ook verassend naar Nick met 11-4. Daarna was het een hele spannende finale. Drie games op rij bleef het tot de 8-8 gelijk op gaan. Maar toch was het Nick die zijn zenuwen in bedwang kon houden en in een prachtige 11-4, 11-9, 8-11, 12-10 Leon de baas was. Zo eindige dit geslaagde toernooi met de volgende winaars:

Podium: 2. Leon, 1. Nick, 3. Kane

Podium: 3. Nick, 1. Tom, 2. Joey