Gesloten tot in ieder geval 19 mei

De coronamaatregelen voor kinderen t/m 18 jaar zijn versoepeld voor buitensporten maar dus in ieder geval tot 19 mei as. niet voor tafeltennis. 

"Voor tafeltennis betekent dit dat tot in ieder geval 19 mei nog geen verandering van de huidige situatie zal komen. Dus nog geen ‘1,5 meter tafeltennis in de clubaccommodaties’.

Clubs die hiervoor voorbereidingen treffen, moeten helaas de ontwikkelingen in de komende weken afwachten. Als blijkt dat na 19 mei weer binnen gesport mag worden, zal een protocol gelden waaraan voldaan moet worden om de accommodatie te heropenen. Voor de gehele sport wordt nu gewerkt aan een algemeen protocol “verantwoorde sport voor kinderen en jeugd” voor de periode vanaf 29 april. Dit protocol zal straks landelijk inzetbaar zijn voor buitensporten. Het doel van dit protocol is dat alles wat vanaf woensdag 29 april aan sport georganiseerd gaat worden, in afstemming met de gemeente, veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM gebeurt. Als vanaf 19 mei nieuwe maatregelen worden ingevoerd volgt een nieuw protocol".

"Voor onze topsporters werken we aan een protocol om onder de gestelde voorwaarden de trainingen weer te hervatten vanaf 29 april. NOC*NSF heeft aangegeven dat het bij topsporters gaat om sporters met een A-status en sporters met een selectie-status. Wij hebben in totaal 13 sporters uit deze categorieën (3 A-sporters en 10 selectie-statussporters). Alleen voor deze sporters zijn trainingen toegestaan, maar geen sparring, geen trainingspartners etc. én het mag alleen op de aangewezen trainingslocaties. Voor tafeltennis is dat alleen Papendal. Kortom, RTC's (Regionale Trainingscentra), afdelingstrainingen en verenigingen vallen niet onder deze doelgroep en kunnen nog niet opstarten".