De NTTB introduceert het "het digitale formulier" via eigen app

De Tafeltennissport in Nederland werkt tot nu toe nog steeds met papieren wedstrijdbriefjes. Inmiddels is het in veel sporten gebruikelijk om alleen nog met elektronische verwerking van uitslagen te werken. In 2018 is een onderzoek uitgevoerd om te komen tot een digitaal wedstrijdformulier (DWF). In de zomer van 2019 is een eerste ontwerp van een DWF gemaakt, die aangeboden gaat worden in de vorm van een App voor de mobiele telefoon (of tablet). Immers 92,1% van Nederland heeft een mobiele telefoon met internettoegang (bron: CBS 2019). De app biedt daarnaast nog extra faciliteiten en is gekoppeld aan het NTTB-Administratiesysteem (NAS).

 

De Tafeltennisbond introduceert de App in aanloop naar de Voorjaarscompetitie 2020. De app is in de afgelopen periode getest en is voor start van de Voorjaarscompetitie klaar voor testen in de praktijk. De Voorjaarscompetitie vormt een pilot waarin App en papier naast elkaar gebruikt kunnen worden, naar keuze van de spelers en scheidsrechters. Bij een succesvolle pilot beogen we de App met het DWF in de Najaarscompetitie van 2020 definitief in te voeren.

De NTTB App heeft een aantal voordelen voor de gebruikers. Allereerst is de databescherming volledig conform AVG, omdat de app eigendom is van de Tafeltennisbond. Ook de code van de app, de data, kortom alle rechten zijn van de bond zelf. Invullen van uitslagen is makkelijk, gekoppeld aan NAS én daarmee direct officieel. Extra functionaliteiten voor de gebruiker zitten vanaf de start in de app en kunnen nog worden toegevoegd. De app zal in de toekomst hét communicatiemiddel zijn om alle leden te voorzien van de voor hen relevantie informatie.

Wij begrijpen dat velen van jullie met TTapp werken. Omdat TTapp niet in eigendom is van de bond kunnen bovengenoemde voorwaarden niet; niet volledig; of niet binnen randvoorwaarden worden ingevuld. TTapp kan gebruikt blijven worden, de data uit NAS blijft beschikbaar. Het schrijven van uitslagen naar NAS kan echter alleen via de NTTB App.

De app zal begin 2020 beschikbaar komen in de Appstore en Google Play Store. Een aankondiging daarvoor volgt. Ook zal vooraf nog (veel) meer informatie over de App worden gedeeld en is er een ‘Veelgestelde Vragen‘ -pagina.

Veelgestelde Vragen over het Digitale Wedstrijd Formulier

De vragen en antwoorden worden regelmatig aangevuld en zullen t.z.t. in verschillende categorieën worden gebundeld.

Q: Geldt de app voor alle gebruikers of worden een aantal mensen hiervoor benaderd?
A: Iedereen kan de app gebruiken. Iedereen met een bondsnummer kan ook inloggen en meer functionaliteiten zien

Q: Kan deze app ook gebruikt worden in combinatie met het elektronisch telbord?
A:  Ja, dat is een geïntegreerde functie

Q: Is het de bedoeling dat de spelers zelf de scores in gaan voeren of blijft dit de taak van de wedstrijdsecretarissen?
A: De spelers voeren zelf de score in. De wedstrijdsecretaris bevestigd.

Q: Moet de wedstrijdsecretaris de bevestiging in de app doen, of kan dit net als nu in NAS?
A: Dat kan op dezelfde manier als nu in NAS