Competitieverloop voorjaar 2019

We zijn weer halverwege de competitie. We kunnen dus een rondje langs de velden om te zien hoe iedereen er voor staat en of er alles aan gedaan moet worden om het kampioenschap binnen te halen of om degradatie te ontlopen.

Victory '55 1 is na de degradatie van vorig seizoen de strijd aan gegaan voor het kampioenschap. Echter bleek er nog een team uit de 3e divisie met de zelfde plannen te zijn. Alle wedstrijden worden ruim gewonnen en onderling was het een gelijkspel. Toch is de achterstand 4 punten. Alle zeilen moeten worden bijgezet.

Victory '55 2 speelt dit seizoen voor het eerst in de overgangsklasse. Met ervaren speler Michel Guijt als versterking erbij was er van te voren zeker een kans om voor handhaving te gaan. Met nog 2 wedstrijden te gaan voordat de play offs en play downs beginnen ligt alles nog heel dicht bij elkaar. De laatste van de poules hebben ze nog niet gehad, dus zelfs play offs kunnen nog gehaald worden.

Victory '55 3 is na het samenvoegen van een paar 1e klasse spelers en overgangsklasse spelers in de hoofdklasse ingedeeld en is heel goed op weg dit seizoen. Een mooie 2e plaats is bezet door het 3e. De achterstand op de koploper is maar 3 puntjes. Met Leon van Vlaanderen op 100% is alles nog mogelijk.

Victory '55 4 is het andere team in de hoofdklasse. Nadat vorig jaar eindelijk handhaving was gehaald doet het 4e het op dit moment meer dan uitstekend. Een prachtige 1e plaats halverwege de competitie. De onderlinge verschillen liggen alleen wel akelig dicht bij elkaar. De voorsprong op de laatste in de poule is maar 5 punten dus verslapping is niet mogelijk.

Victory '55 5 is het tweede team met samengevoegde spelers. Met 2 jonkies in het team, twee ervaren spelers en opkomend talent Stefan Koning was de doelstelling voorafgaand aan het seizoen: kampioen worden. En niks is meer waar. Een gedeelde 1e plaats met ZTTC waar nog thuis tegen gespeeld moet worden. Prima start, kampioen worden zit er zeker in.

Victory '55 6 verkeerd in iets zwaarder weer in de 2e klasse. Na vorig seizoen knap kampioen te zijn geworden is het altijd even wennen in de hogere klasse. Maar gespeeld is het nog zeker niet. De achterstand is maar 3 punten op de nummer 5 en 4 in de poule. Dus alles is noge mogelijk. Nog even doorzetten.

Victory '55 7 begaat een heel makkelijk seizoen. Na jaren in de 2e klasse te hebben gespeeld moest het dit seizoen in de 3e klasse acteren. Deze poule is na 5 wedstrijden eigenlijk al beslist. Het 7e staat op de 1e plaats met een voorsprong van maar liefst 15 punten. Berry Molenaar staat zelfs nog op 100% en zal daar alles aan moeten doen om die vast te kunnen houden.

Victory '55 8 speelt net als vorig seizoen in de 4e klasse. Met het 6 mans team gaat het niet zoals gepland. Doelstelling was voor het seizoen handhaving, maar momenteel wordt de laatste plaats bezet door het 8e. Echter heeft AMVJ het zelfde aantal punten en alleen de laatste in de poule degradeerd naar de 5e klasse. Dus niks is nog gespeeld, maar makkelijk zal het niet worden.