Clubkampioenschap 2019

Afgelopen zaterdag is het clubkampioenschap weer gespeeld in de Schemerpit. Met 2 afmeldingen op het laatste moment bleven er 28 deelnemers over. Klokslag 1 uur waren de 4 poules bekend en kon er gespeeld worden. Met 8 geplaatste spelers verdeeld over de 4 poules waren er weinig verassingen dit jaar.

Alleen Remko Mulder wist zich niet te plaatsten voor de kwart finales maar het nieuwe lid Roan Mulder nam zijn plek over. In de kwart finales was de eerste wedstrijd Robbert Taalen tegen Roan Mulder. Robbert was dan toch een maatje te groot voor Roan. Robbert wist zijn kwart finale met 3-0 te winnen. De tweede kwart finale was Stefan Zwarthoed tegen Kees Kwakman. Kees die superfit aan de tafel verscheen kwam al snel op 1-0 achterstand. In de tweede game had hij een mooie voorsprong te pakken maar wist de game niet naar zich toe te trekken, en verloor daarna ook de 3e game. Vervolgens was het Leon van Vlaanderen tegen Bojan Segic. Een echte materiaal wedstrijd, maar dat zegt niet dat er niet aangevallen werd. Leon kwam snel op voorsprong maar Bojan trok de stand weer gelijk door de 2e game te pakken. Daarna was het Leon die goed door het anti van Bojan heen sloeg en won zijn wedstrijd met 3-1. De laatste kwart finale was John Bond tegen Theerakant Manyam. In de eerste twee games ging het telkens gelijk op, maar op het einde van de game was het toch Theerakant die de games  naar zich toe trok en ook hij won zijn wedstrijd met 3-0.

De eerste halve finale was Robbert Taalen tegen Leon van Vlaanderen. Ook in deze wedstrijd ging het tot de 9 gelijk op maar telkens was het Leon die er als de kippen bij was om de game naar zich toe te trekken, en dat gebeurde dan ook. Verassend was het zeker en voor dat iedereen het in de gaten had stond er een 3-0 overwinning op het scorebord voor Leon van Vlaanderen. De andere halve finale was de finale van vorig jaar, Stefan Zwarthoed tegen Theerakant Manyam. Die wedstrijd was een stuk spannender als vorig jaar. Nadat Theerakant Manyam op 1-0 voorpsrong kwam, pakte Stefan daarna de volgende 2 games. Theerakant was nog niet van plan op te geven en maakte er een 5 setter van. Die laatste game ging tot de 9 gelijk op. Stefan wist de laatste twee punten te pakken en plaatste zich weer voor de finale.

Daarna gingen we verder naar de twee laatste wedstijden van de dag. Eerst Was het Robbert Taalen tegen Theerakant Manyam voor de 3e prijs. In de poule wist Robbert nog met 3-0 van Theerakant te winnen. Maar voor Robbert was de koek op. Theerakant wist de wedstrijd redelijk gemakkelijk naar zich toe te trekken en ging dus toch nog met een 3e prijs naar huis. De finale ging dus deze keer tussen Stefan Zwarthoed en Leon van Vlaanderen. Stefan kwam redelijk snel op een 1-0 voorsprong. In de 2e game herpakte Leon zich snel en ook hij won gemakkelijk de 2e game. Daarna werd het een hele spannende wedstrijd met lange rally's en sterk verdedigend spel. Na een halfuur spelen moest het in een 5e game beslist worden. Leon kwam goed op een 2-4 voorsprong en had het Stefan heel moeilijk kunnen maken door een 2-5 bij de draai neer te zetten. Dat gebeurde niet. Stefan pakte 7 punten op rij en maakte daarna de 5e game af in 11-5. Stefan wist dus nu voor het 3e jaar op rij clubkampioen te worden. Leon en Theerakant draaide van plaats op het podium ten opzichte van vorig jaar.

Podium: 1. Stefan Zwarthoed 2. Leon van Vlaanderen 3. Theerakant Manyam