Competitieverloop najaar 2018

De eerste vrije week is dan eindelijk daar en dus hebben we even de tijd op de balans op te maken, kijken hoe alle teams er voor staan.

Victory '55 1 heeft het weer zwaar in de 3e divisie. Met een achterstand van 4 punten op de nummer 4 maar met nog wel in het achterhoofd houdende dat de eerste wedstrijd nog verder gespeeld moet worden. Dus alles is nog zeker mogelijk. John Bond moet zijn come back weer gaan maken. Dan komt alles nog wel goed.

Victory '55 2 heeft het zwaar in de overgangsklasse. Normaal gesproken draaien zij altijd in de middenmoot mee maar dit seizoen is het toch anders. Met een gedeeltelijke laatste plaats moeten alle zeilen bijgezet worden om niet laatste te worden wat directie degradatie betekend. Directe concurrent ZTTC wordt nog thuis ontvangen, dan moet het gebeuren.

Victory '55 3 doet het prima na hun promotie uit de 1e klasse naar de hoofdklasse. Met een voorsprong van 6 punten op de nummer 5 is handhaving zeker mogelijk. Bojan Segic speelt weer een sterk seizoen en met Remko Mulder terug in de gelederen moet het zeker gaan lukken om te handhaven.

Victory '55 4 is bezig met wat van hun verwacht werd. En dat is meedoen om het kampioenschap. Momenteel staat het 4e op de 2e plaats en is de achterstand op Amsterdam '78 1 punt. Theerakant speelt dit seizoen weer de sterren van de hemel, wanneer hij met zijn teamgenoten deze vorm vasthouden zal het heel spannend gaan worden, maar het zit er zeker in.

Victory '55 5 is na een valse start toch sterk terug gekomen. Momenteel staat het 5e op de 4e plaats en heeft het een voorsprong van 5 punten op de nummer 5. Een knappe prestatie voor het "nieuwe team" in hun 1e seizoen in de 1e klasse.

Victory '55 6 heeft het net als elk seizoen weer niet makkelijk in de 2e klasse. Toch wordt er al jaren op dit niveau geacteerd door dit team. Met een 5e plaats en 4 punten achterstand op concurrent Tazano 96 ziet het er niet heel rooskleurig uit. Maar niets is onmogelijk. Met Berry Molenaar en Stefan Koning in het team moet het zeker te doen zijn om toch nog handhaving in de 2e klasse veilig te stellen.

Victory '55 7 is eigenlijk het zelfde verhaal als team 6. Ook zij staan op de 5e plaats en hebben een achterstand van 5 punten op nummer 4 Patrios. En met het blessureleed van de kopmannen wordt het al moeilijker om dit seizoen wel de handhaving vast te stellen in de 2e klasse. Niets in onmogelijk. Misschien valt er wel weer zomaar een team uit.

Victory '55 8 is het eerste team van dit verhaal die eigeniljk nu al zo goed als zeker kampioen wordt. Met een voorsprong van 10 punten op nummer 2 kan het bijna niet meer fout gaan. Alle spelers voldoen aan de verwachtingen en moeten nog even volhouden om zich op te kunnen maken voor de 2e klasse.

Victory '55 9 moet het doen met de 3e plaats. En die hebben ze mede te danken aan het nieuwe talent Micha Tol. De voorsprong op de nummer 5 is niet heel groot, dus zeker van handhaving zijn ze nog niet. Nog maar 3 wedstrijdjes voor het 9e, maar nog even volhouden en volgend seizoen kan er weer in de 4e klasse worden gespeeld.

Victory '55 1 DUO is het enigste team van onze vereniging die helemaal onderaan staat. Na de promotie uit de 5e klasse zou het zeker een moeilijke opgave worden, maar beter als dit kunnen Peter, Mark en Lia het zeker. Maar alle wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus met een weergaloze come back is het nog altijd mogelijk om in de 4e klasse te kunnen blijven spelen.