Eerste wedstrijden gespeeld

De eerste 4 teams hebben hun eerste wedstrijd deze week al gespeeld. En dat pakte voor het grootste gedeelte goed uit.

Victory '55 1 speelde zijn eerste thuiswedstrijd tegen Tafelten Zwolle. Nadat Stefan Zwarthoed zijn eerste wedstrijd in 5 games won gingen de volgende 3 wedstrijden allemaal de kant op van Tafelten Zwolle. Daarna kon iemand van Tafelten Zwolle niet meer verder spelen en zijn de overige wedstrijden niet meer gespeeld.

Victory '55 2 ging voor hun eerste competitie wedstrijd naar Grootebroek om tegen de bekenden van Stede Broec te gaan spelen. Nadat Leon van Vlaanderen vrij gemakkelijk de eerste wedstrijd won in 4 games gingen de volgende 4 wedstrijden allemaal naar de kant van StedeBroec. Maar toen was het Jaap Karregat die de boel weer recht ging trekken. In 4 games won hij van Den Otter en na een 2-0 achterstand won hij toch nog kanp in 5 games van Olivier. Michel Guijt kon in zijn eerste twee partijen geen potten breken maar in zijn laatste wedstrijd kon hij toch nog een wedstrijdpuntje mee pakken door met 8-11 in de 5e game te winnen. Zo werd de einduitslag 6-4 voor Stede Broec.

Victory '55 4 speelde afgelopen woensdag al tegen The Victory uit Weesp. Na 6 wedstrijden stond er een 1-5 tussenstand op het bord. Theerakant Manyam won twee partijen vrij makkelijk en Ryan Loch wist zijn partij tegen Zunnebeld ook in 3 games naar zich toe te trekken.  Jean Paul van Westen kon Tegen Visser er elke keer net niet aankomen maar tegen Kooij pakte hij zijn eerste partij wel netjes in 4 games. Daarna werd het wel wat minder met het 4e. Jean Paul wist nog wel zijn laatste wedstrijd in 3 games te pakken maar Theerakant en Ryan verloren daarna hun wedstrijden. Dus eindigde de wedstrijd in een 4-6 overwinning. Van te voren werd voor deze uitslag getekend, maar na de 1-5 voorsprong had er misschien ook meer ingezeten.

Victory '55 8 heeft meteen laten zien dat zij de favoriet voor het kampioenschap zijn. Jaap Kwakman pakte elke keer net niet de overwinning en verloor zijn eerste twee wedstrijden in 4 games. Zhang Cheol was in het begin van de wedstrijd wel scherp. Twee keer werd er gewonnen en tegen Franken ging het heel snel in 4-11, 5-11 en 5-11.Nico Buijs was ook op oorlogsterkte. In 3 games werd zijn eerste wedstrijd gewonnen, in Nico zijn laatste twee wedstrijden stond hij telkens 0-2 voor en liet het dan toch nog tot een 5e game komen, maar die werd wel elke keer ruim gewonnen. Zo pakte Nico knap 3 keer de winst. Zhang verloor in 3 games zijn laatste wedstrijd, Jaap herpakte zich gelukkig nog wel en won wel zijn laatste partij in vijf games. Toch een mooie 3-7 overwinning. Het begin is er.