Spirit Toernooi

Vorige week zondag vond de Open Langedijker Kampioenschappen 2017 plaats. In de volksmond ook wel het Spirit Toernooi genoemd. Met een opkomst van 15 man bij de senioren en 2 bij de jeugd. moest het geen problemen zijn om zo veel mogelijk prijzen mee naar huis te nemen.

Micha Tol en Vince Schilder speelden hun dubbel wedstrijden in de A. En dat ging ze nog goed af ook. In de poule werd alles gewonnen, en plaatsten zich knap voor de halve finale. In de halve finale die redelijk gelijk op ging, maar op het einde van elke game was het toch Victory '55 die de winst naar zich toe trok. De wedstrijd werd gewonnen met 11-8, 9-11, 11-7 en 11-8. In de finale moest tegen het als 1e geplaatste koppel worden gespeeld. Toch kwamen de jongens goed mee, maar konden het net niet winnen en werden toch knap 2e 9-11, 7-11 en 9-11.

In de enkel speelde Micha ook weer mee in de A. In zijn poule won hij verrassend al zijn wedstrijden en stoomde door naar de halve finale. Die verloor Micha in een kraker met 7-11, 11-7, 5-11, 14-12 en 11-7. De troostfinale was toen net de veel van het goeie, en ook die verloor hij en viel net buiten de prijzen door 4e te worden. Vince speelde zijn enkel partijen in de B. Vince won 2 van de 5 wedstrijden en ging daardoor net niet door naar de halve finales. Toch met een gezamenlijke 2e prijs in het dubbel een zeer goeie prestatie verricht.

We begonnen de dag met de dubbels. Mark Schilder en Peter Mooijer wisten in de G niet door te gaan naar de vervolgronde, Lia van Westen en Zhang Cheol hadden het ook niet gered in de sterke E. Gelegenheidsduo Jack Groot en Berry Molenaar deden het verrassend goed in de E en gingen ongeslagen door naar de vervolgronde. Daar werd een poule gespeeld met 4 teams. Jack en Berry werden 3e wat net geen prijs opleverde. Jean Paul van Westen en Jacques van Westen, Theerakant Manyam en Danny Klaver en Mike Reuvers en Gilles gingen allemaal niet door hun poule heen. Robbert Taalen en Stefan Zwarthoed wisten wel door te gaan in hun poule, en daarna ook de kwart- en de halve finale met 3-0 te winnen. Alleen in de finale lukte het allemaal net niet en werden zo 2e in de D. John Bond dubbelde met John Scott in de BC. Daar moest er gespeeld worden in 1 poule. Op 1 wedstrijd na werden alle wedstrijden gewonnen en zo de 1e prijs behaald. Zeer knappe prestatie.

In de enkels stonden bijna alle spelers nu in de D, waardoor het een stuk moeilijker is om allemaal voor de prijzen te kunnen spelen. En dat bleek dan ook. Peter Mooijer kwam tot de troostfinale in de H. Maar na een aantal matchpoints te hebben verspeeld, verloor hij uiteindelijk toch nog en werd 4e. Berry Molenaar, Jack Groot, John Bond en Michel Guijt wisten wel door te gaan in hun poule, maar verloren allemaal hun eerste wedstrijd in de 8e finale. Stefan Zwarthoed wist het wel te schoppen tot de halve finale, maar verloor daar na een 2-1 voorsprong met 2-3. En Stefan verloor daarna ook nog de troostfinale, dat dus resulteerde in geen enkele prijs in de enkel.

Dit jaar dus een keer geen verenigingsprijs, maar hopelijk volgend jaar met nog meer mensen moet het zeker gaan lukken.

Reacties   

 
0 #1 Vince Schilder 01-01-2018 16:04
Ik speelde het enkelspel in de A categorie...
Citeer