Victory ’55 weer terug in de 3e divisie

 

Na de onverwachte degradatie uit de 3e divisie in het voorjaarsseizoen 2017 is Victory ’55 na 1 seizoen weer terug in de landelijke 3e divisie.

Met dit kampioenschap laten de mannen van het 1e team, Stefan Zwarthoed, John Bond en Robbert Taalen zien dat ze niet meer thuis horen in de regionale competitie en dat de handhaving in de 3e divisie nu volgend seizoen wel moet gaan gebeuren.

Het 1e team begon het seizoen voortvarend en wist meteen de koppositie te pakken. Op de concurrenten werd snel uitgelopen, en alles zag er al rooskleurig uit. Tot het moment kwam dat een team zich terugtrok uit de competitie en alle behaalde punten tegen hun weer in mindering werden gebracht. Zo zagen de mannen hun voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met een 7-3 verlies bij het begin van de 2e seizoenshelft stond het team weer gelijk in punten met de concurrent. Maar daarna lieten de mannen zien dat wanneer het moest gebeuren ze er alle drie stonden. Met een aantal grote overwinningen van 8-2 moest er in de laatste wedstrijd nog 3 punten worden behaald om het kampioenschap binnen te halen. Dat werd afgelopen zaterdag meteen geregeld. De eerste drie enkel partijen werden meteen gewonnen en zo was het kampioenschap en de promotie naar de 3e divisie binnen. De wedstrijd werd nog met 4-6 gewonnen en dat resulteerde in de volgende persoonlijke percentages: Stefan Zwarthoed 79%, John Bond 71% en Robbert Taalen 38%.

Victory ’55 heeft nu al 2 jaar een professionele trainer en dat begint aardig zijn vruchten af te werpen. Met nu het 1e team in de 3e divisie, het 2e team in de Overgangsklasse en het op één na laagste team komt volgend seizoen uit in de 2e klasse. Een zeer sterke vereniging is Victory ’55 momenteel.

Volgend seizoen zal er weer veel trainingsarbeid verricht moeten worden om de handhaving in de 3e divisie te behalen. Maar met behulp van de trainer en met het spelen van de nodige toernooien moet het dit keer gaan lukken.