Scholentoernooi 2017

Vrijdagmiddag 27 oktober vond het grote Volendamse scholentoernooi plaats. Om 13.00 uur kwamen maar 20 scholieren uit alle basisscholen bijeen in het clubgebouw “de schemerpit” van de tafeltennisvereniging.

De tafeltennisvereniging had de sportzaal, batjes, balletjes en ook nog de organisatie van het toernooi allemaal gratis ter beschikking gesteld aan de basisscholen.

In de eerste kwart finale nam Rob Sier het op tegen Rick de Boer. Na een spannende 1e game won plaatste Rick zich toch vrij makkelijk met 10-12, 8-11 en 5-11. Stef Roeleveld speelde zijn kwart finale tegen Tim Tuijp. In een spannende wedstrijd viel alles toch de kant op van Tim. Tim won zijn wedstrijd met 8-11, 10-12 en 9-11. In de wedstrijd Koen Steur tegen Dean Smit was het eigenlijk het zelfde verhaal als de vorige wedstrijd. Op de 2e game na werd alles met 2 puntjes verschil gewonnen, maar zo ging toch Dean door naar de halve finale met 11-13, 3-11 en 9-11. De laatste kwart finale ging tussen Milan Kluessien en Paul Tol. Milan wist in de eerste 2 games geen raad met de service van Paul en kon de wedstrijd niet meer omdraaien. Paul won zijn kwart finale met 3-11, 2-11 en 13-15. In de halve finales nam Rick de Boer het weer net als in de poule op tegen Tim Tuijp. In de poule won Rick deze wedstrijd nog vrij makkelijk, maar nu was het Tim die de wedstrijd naar zich toe trok met 5-11, 9-11 en 6-11 en plaatste zich voor de finale. De 2e halve finale ging tussen Dean Smit en Paul Tol. Ook deze wedstrijd werd in 3 games gespeeld en werd door Paul gewonnen met 4-11, 6-11 en 8-11. In de troostfinale speelden dus Dean Smit en Rick de Boer voor de 3e plaats beker. Rick die in zijn poule nog alle wedstrijden won verdiende het zeker om met een beker naar huis te gaan en deed dat ook door te winnen met 11-13, 5-11 en 9-11. En zo werd de finale terecht gespeeld door Paul Tol en Tim Tuijp. Na een vliegende start van Paul was het Tim die meer grip op de wedstrijd kreeg en na 2 match points niet benut te hebben toch de 1e plaats te pakken door te winnen van Paul met 11-4, 8-11, 3-11 en 11-13.