Competitieverloop najaar 2017

We zijn halverwege de competitie dus is het tijd om de balans op te maken. Met maar 2 teams op de 1e plaats is dat nog niet echt goed, maar misschien gaat het beter in de 2e seizoenshelft.

Victory '55 1 doet na de degradatie uit de 3e divisie goeie zaken. Na het onverwachte vertrek van Stede Broec en daardoor dusu 9 punten in mindering is het wel weer allemaal een stukje spannender geworden. De voorsprong op nummer 2 DOV is 3 punten. Met nu dus ook nog maar 4 wedstrijden te gaan moet er snel weer een grote overwinning geboekt worden zodat de promotie snel wordt binnen gehaald.

Victory '55 2 heeft een zwaar seizoen in de andere poule van de Overgangsklasse. Lang werd er samen met Spirit op de laatste plaats gestaan, maar nadat in de onderlinge confontatie met 8-2 gewonnnen werd is de voorsprong op de nummer 6 in de poule 6 punten en moet handhaving geen probleem meer zijn.

Victory '55 3 staat momenteel op de laatste plaats in de Hoofdklasse. Dat het een moeilijk seizoen zou worden was bekend. Maar met de sterke Bojan er bij zou handhaving in principe niet onmogelijk zijn. Met een achterstand van 9 punten op de nummer 4 wordt het nu wel lastig om niet te degraderen maar niets is ongemogelijk.

Victory '55 4 zou dit seizoen mee gaan doen voor het kampioenschap. Dat was op voorhand ook zeker mogelijk in deze poule. Maar alles pakte toch net iets anders uit. In deze 1e klasse poule staat het 4e op een 4e plaats met maar 1 punt voorsprong op de nummer 5. Er moet dus in de 2e seizoenshelft alles op alles worden gezet om degradatie te voorkomen.

Victory '55 5 staat zoals gewoonlijk in de middenmoot van de 2e klasse. Alhouwel er in de laatste wedstrijd iets te weinig punten werden gepakt is de voorsprong op die nummer 5 nu 3 punten en zal het toch weer spannend gaan worden. Maar met de 2e laatste wedstrijden thuis in de Schemerpit moet het zeker weer gaan lukken om te handhaven in de 2e klasse.

Victory '55 6 doet er dit seizoen alles aan om ook niet te degraderen na de promotie uit de 3e klasse. Met een weergaloze Theo Kemper in het team is het dit seizoen zeker mogelijk. De achterstand op nummer 4 HBC is nu 2 punten. Het zal zeker niet van zelf gaan maar de kansen zijn zeker aanwezig om dit keer niet meteen terug te degraderen.

Victory '55 7 wilde na het behalen van de 2e plaats van vorig seizoen dit keer voor het kampioenschap gaan. Met een Amsterdam '78 waar 2 veel sterkere spelers in spelen voor de 3e klasse wordt dat wel weer lastig. Maar de achterstand op hun is maar 2 puntjes. Alle zeilen moeten worden bijgezet maar het zit er zeker nog in.

Victory '55 8 moet het na de promotie uit de 4e klasse nu doen met een laatste plaats. Het verschil is altijd heel groot, en dat wordt ook bij het 8e ondervonden. Behalve bij Zhang, want die speelt ook in de 3e klasse de sterren van de hemel en staat zelfs op een percentage van 80%. De achterstand op de nummer 4 is nu 8 punten, dus helemaal verslagen zijn ze nog niet.

Victory '55 1 DUO staat momenteel op de 5e plaats in een poule van 9. Met een sterk spelende Mark Schilder gaat het met Peter ook elk seizoen weer een stuk beter. De voorsprong op de laatste in de poule is al 7 punten, dus bang voor degradatie is niet meer nodig.

Victory '55 1 Jeugd staat net als het 1e senioren team op de 1e plaats. Met een voorsprong van 6 punten op nummer 2 HTC gaat het de goeie kant op. Met super talent Theerakant op 100% gaat het wel een stuk makkelijker. Maar nog even volhouden, en dan zal er na 2 jaar afwezigheid weer Landelijk C worden gespeeld bij de jeugd.