Toernooien

Onze vereniging was weer goed vertegenwoordigd bij de gespeelde toernooien in de regio. Zaterdag 26 augustus werd voor de 5e keer de Wim Klaver Cup gehouden in Heerhugowaard. Victory ’55 was aanwezig met 4 man. Michel Guijt, John Bond, Robbert Taalen en Stefan Zwarthoed.

Na het spelen van de poules gingen alle 4 de mannen door naar het A Toernooi waarvoor je bij de beste 2 van je poule moest zitten. In de 8e finale van het A Toernooi nam John Bond het op tegen Jelle Rhee. John kon dat helaas niet winnen en verloor met 3-1. Michel Guijt moest net zoals op elk toernooi weer tegen Brian Carnas. Michel kon nadat hij in de competitie 2 keer van hem won het deze keer niet afmaken en verloor ook zijn wedstrijd. Robbert Taalen nam het op tegen Dennis Derr. Nadat het 1-1 werd liet Robbert zijn klasse zien en trok de wedstrijd naar zich toe met 3-1. Stefan Zwarthoed stond de tafel er naast tegen Patrick Rademaker. Stefan kwam op een 2-1 achterstand maar maakte dat toch nog goed door de wedstrijd met 3-2 te winnen. In de kwart finales moest Robbert spelen tegen Martijn Weijers. Martijn was alleen een maatje te groot en Robbert ging eervol ten onder in de kwart finale. Stefan nam het in de kwart finale op tegen Brian Carnas. Stefan wist zijn hoofd er bij te houden en won weer in 5 games zijn wedstrijd en ging zo door naar de halve finale. In de halve finale moest Stefan het opnemen tegen Jelle Rhee. Nadat Stefan op een 1-0 voorsprong kwam, gaf Jelle iets meer gas en verloor Stefan zijn halve finale met 1-3. Toch een 3e, 5e en twee 9e plaatsen voor onze vereniging. Zeker een goeie prestatie.

De week daar op volgend werd voor de eerste keer het Open Enkhuizer Kampioenshappen gehouden. Met Eric Bond, Stefan Koning, John Bond, Stefan Zwarthoed, Robbert Taalen, Ryan Loch en Jean Paul van Westen was onze vereniging goed vertegenwoordigd. Eric en Stefan Koning speelden mee in het B toernooi. De andere 5 spelers in het A toernooi. Eric en Stefan werden 3e en 4e in hun poule, dus moesten ze alle twee de 8e finale spelen. Eric verloor zijn wedstrijd na op een 1-0 voorsprong te komen met 1-3. Stefan Koning won de 8e en de kwart finale wel en stroomde door tot de halve finale. Daar liet Stefan in de 2e game wat kansen liggen om de wedstrijd gelijk te maken. Daardoor viel alles weer de andere kant op en verloor met 0-3. In de troost finale herpakte Stefan zich weer en won in 5 games de wedstrijd voor de 3e en 4e plek. In het A toernooi wist alleen Ryan Loch niet door te gaan naar de kruisfinales. Jean Paul van Westen ging wel door maar moest in een tussenronde spelen tegen Job Neuvel. Jean Paul die zeer sterk speelde in de poulefase, kon dat niveau niet vasthouden en verloor vrij kansloos met 0-3. In de 8e finale moesten Stefan Zwarthoed en Robbert Taalen het tegen elkaar opnemen. Het werd zoals gewoonlijk weer een 5 setter. Maar deze keer was het Robbert die aan het langste eind trok en won de wedstrijd. John Bond nam het op tegen de altijd lastige Stefan Bosch. Deze keer was het weer een zeer spannende wedstrijd die John toch weer won met 11-9 in de 5e game. Robbert Taalen nam het daarna in de kwart finale op tegen Martijn Weijers. Robbert pikte na een 0-2 achterstand nog wel een game mee, maar de wedstrijd ging net als vorige week weer naar Martijn toe. Dus was alleen John Bond nog over. John nam het in de kwart finale op tegen Rutger Jacobi. Na een vliegende start stond John zo op een 2-0 voorsprong. Toen kwam Rutger weer sterk terug en kwam er een spannende 4e game. John hield toch knap zijn hoofd koel en pakte de winst met 3-1. In de halve finale moest John tegen Frank van der Wurff. Na een slechte 1e game had John in de 2e game de hele tijd een goeie voorsprong te pakken, maar liet die game toch weer uit zijn hand glippen. De 3e game pakte John wel knap en Frank werd toch wel een beetje bang van het spel van John. Maar toch bleek dat Frank toch een stapje meer kan geven en zorgde ervoor dat John niet door mocht spelen in de finale. In de troostfinale moest John het nog even opnemen tegen Patrick Rademaker. In een hele leuke wedstrijd met weergaloze rally’s was het John die toch nog de 3e plaats veilig stelde. Dus viel onze vereniging weer in de prijzen met een 3e plaats in het A en het B Toernooi.