OLK 2016

Afgelopen weekend werd weer het OLK gehouden. Zaterdag ging de je jeugd naar Noord Scharwoude met Theerakant Manyam, Micha Tol, Franklin Waal en Vince Schilder. Theerakant en Micha dubbelden in de A Categorie. Ze verloren hun eerste wedstrijd tegen de latere winnaar, daardoor kwamen ze net te kort om door te stomen naar de kruisfinales. Franklin en Vince die dubbelden in de C Categorie. Ook hun verloren hun eerst wedstrijd en kwamen ook te kort voor de halve finales.

In de enkel ging het een stuk beter. Theerakant die mee speelde in de A Categorie verloor 1 wedstrijd in zijn poule en plaatste zich voor de halve finale. In de halve finale won hij zijn partij met 10-12 11-3 11-5 en 11-8. In de finale kwam hij uit tegen de als 1e geplaatste Quinten. Quinten was alleen een
maatje te groot en Theerakant verloor met 11-5 11-6 8-11 11-6. Micha won al zijn wedstrijden in de poule in de B Categorie en plaatste zich zo voor de kwart finale. In de kwart finale kwam hij uit tegen een stuk lager geplaatste speler maar Micha kon geen vuist maken tegen Rubin en verloor met 6-11 7-11 7-11. Franklin en Vince kwamen uit in de C Categorie. Franklin werd 2e in zijn poule en Vince won al zijn wedstrijden en werd zo 1e in zijn poule. Daardoor kwamen Franklin en Vince wil tegen over elkaar te staan in de kwart finale. Franklin speelde deze wedstrijd goed en won met 11-7 11-7 11-9. In de halve finale won Franklin weer in 4 games, en in de finale moest hij het opnamen tegen Senne. In een prachtige 5 setter waar hij met 2-1 achter kwam te staan kon Franklin toch nog terug komen en won de finale met 8-11 11-8 7-11 11-7 11-7.

Prijswinnaars enkel: Theerakant Manyam 2e in de A, en Franklin Waal 1e in de C.

Zondag was het de beurt voor de senioren. Met 12 man was Victory ’55 vertegenwoordigd in Noord Scharwoude. Robbert Taalen en Stefan Zwarthoed wonnen in de D al hun poulewedstrijden met 3-0. Door wat pech te hebben in hun eerste wedstrijd van de 3 kamp, werd de eerste wedstrijd verloren. De 2e wedstrijd werd wel gewonnen waardoor er toch een 2e prijs werd behaald. Verder kon niemand van Victory ’55 door stomen naar de volgende ronde met de dubbel.

In de enkel speelde Mark Schilder mee in de H. In de H werd een 8 kamp gespeeld. Mark die 5 wedstrijden won behaalde hiermee de 3e plaats en haalde zo de eerste prijs voor onze vereniging binnen in de enkel. In de G en F kon niemand genoeg wedstrijd winnen om te mogen uitkomen in de kruisfinales, dus was alle hoop gevestigd op de D waar nog wel 5 spelers van onze vereniging in uit
kwamen. Na het spelen van de poules stoomden Robbert Taalen, John Bond en Stefan Zwarthoed door naar de kwart finale. Robbert won zijn kwart finale knap tegen Benjamin met 11-9 16-14 11-9. John Bond speelde 4 spannende games en wist hem in de 5e game ruim af te maken tegen Brian 9-11 11-9 9-11 11-8 11-4. Stefan Zwarthoed die in de 4 game 5 matchpoints tegen had won toch nog
zijn partij 8-11 10-12 11-8 12-10 13-11. Dus zaten er in de halve finales 3 man van Victory ’55 en 1 van Stede Broec. Robbert nam het in de halve finale op tegen John Bond. John die 2 keer ruim voor kwam in de game kon de winst toch niet pakken en verloor met 11-8 11-7 12-10. Stefan nam het in de halve finale op tegen Roy. Stefan had kans om de 3e game naar zich toe te trekken maar verzaakte daar in en verloor de wedstrijd met 11-5 7-11 13-11 11-8. Voor de 3e prijs moest Stefan het nog opnemen tegen John. Het werd uiteraard weer een spannende 5 setter. Maar na het missen van 2 penalty’s
verloor John eigenlijk de wedstrijd en ging Stefan er toch nog van door met de 3e prijs 12-14 11-8 8-11 11-4 11-8. In de finale was het Robbert Taalen die het ging opnemen tegen Roy Broersen. Na een valse start draaide Robbert de wedstrijd fantastisch om en pakte zo de 1e prijs met 7-11
12-10 11-8 11-6.

Prijswinnaars Dubbel: Robbert Taalen & Stefan Zwarthoed 2e in de D.

Prijswinnaars Enkel: Mark Schilder 3e in de H, Stefan Zwarthoed 3e in de D en Robbert Taalen 1e in de D.

Alles bij elkaar opgeteld kwam Victory ’55 dit jaar na 2 jaar een paar puntjes te kort om de verenigingsprijs voor de senioren te winnen, maar voor de verenigingsprijs over het hele weekend kwam Victory ’55 net boven Stede broec en pakte dus toch nog een prijs erbij.