Lente Toernooi

Afgelopen zondag reisde John Bond, Robbert Taalen, Stefan Zwarthoed, Jacques van Westen junior, Jan Kwakman en Stefan Koning af naar Grootebroek om mee te doen aan het Lente Toernooi. Om half 10 moest er eerst worden gedubbeld.

 

John en Jacques konden geen potten breken en gingen niet door naar de halve finales. Robbert en Stefan wonnen in de D 3 van de 4 wedstrijden wat normaal gesproken genoeg moet zijn om door te gaan naar de halve finale, maar door een verrassende uitslag moesten er games geteld worden en kwamen ze 1 game te kort om door te gaan. Jan en Stefan wonnen al hun partijen in de poule van de G. In de halve finale kwamen ze snel op een 0-2 achterstand, maar die werd op tijd goed gemaakt want de volgende 3 games gingen met 11-4, 11-5 en 11-6 naar Jan en Stefan en zo was de eerste finaleplek van de dag binnen. In de finale ging het een stuk makkelijker als in de halve finale. Tegen de materiaalspelers van Stedebroec hadden Jan en Stefan totaal geen last en wonnen hun finale makkelijk met 3-0 zodat de eerste prijs binnen was.

In de enkel speelden John, Robbert en Stefan mee in de D. Alle drie kwamen ze door hun poule heen en moest John het in de kwart finale opnemen tegen Robbert. Nadat John met 6-1 voor kwam in de eerste game was en dat toch nog weg gaf was het gedaan met hem. Robbert kwam goed terug en stoomde daarna door naar een 3-0 overwinning. Na die overwinning tegen John blaakte hij van het zelfvertrouwen en mocht hij het opnemen tegen Stefan. Stefan begon goed en won de eerste game met 11-9. In de 2e game kwam hij weer op een 7-4 voorsprong en de overwinning leek een makkie te worden. Maar Robbert kwam weer goed terug en draaide alles om en won de partij met 3-1.

In de finale moest Robbert het opnemen tegen Benjamin Knop. In de poulefase had Robbert ook al tegen Benjamin gespeeld en verloor toen met 3-0. Na een slechte start kwam Robbert op een 0-2 achterstand. In de 3e game ging Robbert al beter spelen en trok hij de 3e game naar zich toe met 11-6. In de 4e game kwam Robbert op een 7-4 voorsprong en kon hij de stand weer gelijk trekken. Alleen Benjamin was iets anders van plan en kwam goed terug en won uiteindelijk met 9-11.

Jacques speelde als enige van Victory ’55 mee in de E. Jacques was de vorm die hij in de competitie heeft alleen even kwijt en kon met maar 1 gewonnen partij in de poule niet door komen naar de vervolgrondes.

Jan en Stefan speelde hun toernooi mee in de G. Nadat ze alle twee door kwamen in hun poule moesten ze het tegen elkaar opnemen in de kwartfinale. Na twee games was de stand 1-1 en wist niemand wie er door zou gaan naar de halve finale. Alleen Stefan ging goed door met zijn aanvallende spel waar Jan op dat moment geen antwoord op had. Stefan won de kwartfinale met 3-1. Vervolgens ging Stefan door en won de halve finale ook makkelijk met 3-0 waardoor hij voor de 2e keer deze dag in een finale stond. In de finale was Stefan zeer gebrand en alles pakte goed voor hem uit. Zonder al te veel moeite won hij zijn finale ook en kon hij weer een 1e prijs op gaan halen.

Met 4 van de 6 man in de prijzen was er een goeie score neergezet namens Victory ’55. Het zou bijna onmogelijk moeten zijn om een Stedebroec die met heel veel man vertegenwoordigd word te verslaan om de verenigingsprijs, maar niets is minder waard. Victory ’55 kwam in gelijk aantal punten met Stedebroec maar omdat Victory ’55 meer 1e prijzen had was de verenigingsprijs voor het 2e jaar op rij weer gewonnen voor onze vereniging. Een klasse prestatie, en volgend jaar is onze vereniging weer van de partij om de verenigingsprijs te verdedigen.