Clubkampioenschap

Op zaterdag 20 februari jl. werden de clubkampioenschappen voor de senioren in de Schemerpit gehouden. Om de sterkste acht spelers van de vereniging niet al op voorhand in de poulefase te moeten laten sneuvelen, waren zij in tweetallen en één van de vier poules geplaatst en werden de overige veertien deelnemers op basis van loting aan deze poules toegevoegd.

 

Voor de geplaatste spelers was dit natuurlijk nog geen garantie wat al bleek in poule 1 waar Jaap Karregat het strijdgewoel niet overleefde en naast John Bond verrassend Jacques van Westen naar de kwartfinales ging. In poule 2 gingen Stefan Zwarthoed en Robbert Taalen door naar de volgende ronde waarbij de onderlinge partij in vijf games door Stefan gewonnen werd. In poule 3 overleefde Frank Zwarthoed ook al het pingponggeweld niet. Naast Michel Guijt werd Ryan Loch in de slipstream meegenomen naar de kwartfinale. In poule 4 bleken Kees Kwakman en Jon de Lange een maatje te groot voor de overige vier spelers en was Zhang de verrassing van de dag door beslag te leggen op een gedeelde 3e plaats. In de kwartfinale was John Bond gekoppeld aan Jon de Lange. De eerste game moest John nog aan Jon laten om daarna de overige drie games te pakken. Stefan Zwarthoed moest tegen Ryan Loch alle zeilen bijzetten maar met 11-7, 9-11, 11-9 en 11-9 ontsnapte hij maar net aan uitschakeling. Robbert Taalen liet tegen Michel Guijt zien dat er met hem rekening gehouden moest worden deze dag want in drie games veegde hij de vloer aan met Michel. Kees Kwakman dacht tegen Jacques van Westen junior dat zijn jarenlange ervaring genoeg moest zijn om een plaatsje af te dwingen voor de halve finale. Met 9-11 pakte Jacques echter verrassend de winst in de eerste game. De twee volgende games pakte Kees met 11-9 waarbij Jacques steeds het eerste gamepoint kon verzilveren maar dat niet deed. In de vierde game gaf de routine van Kees de doorslag en mocht de routinier de strijd aan met de drie spelers uit het 1e team.

Robbert liet tegen John zien waar het hem deze dag om te doen was namelijk clubkampioen worden. In drie games was John kansloos. Kees speelde een spannende partij tegen Stefan maar in vier games moest hij de eer aan Stefan laten. In de strijd om de 3e en 4e plaats won John met 2-11, 12-10, 7-11, 14-12 en 11-7 van Kees en stond Kees sinds jaren niet meer op het ereschavot. Robbert en Stefan maakte er een mooie wedstrijd van waarbij de deuren van de kantine naar de speelzaal geopend waren en iedereen volop kon genieten van toptafeltennis. Met 5-11, 11-9, 11-9, 5-11 en 11-8 wist Robbert de finale in zijn voordeel te beslechten en was de oerkreet na het laatste wedstrijdpunt volledig begrijpelijk. Na de uitreiking van de prijzen door voorzitter Jacques van Westen werd nog gezellig nagepraat over de geslaagde clubkampioenschappen.