Open Langedijker Kampioenschappen

Zaterdag was het Spirit Toernooi voor de jeugd. Jelle, Collin, Stef, Jim, Franklin en Micha speelden bij voor Victory ’55. Met het dubbelen werden er geen prijzen gewonnen maar met het enkel toernooi ging het een stuk beter. Franklin en Micha waren de enigste twee die door gingen naar de volgende ronde na de poulefase. Franklin moest het opnemen tegen Micha. Het was een spannende partij doordat ze elkaar heel goed kennen van de training, maar toch wist Micha de wedstrijd te winnen en stroomden door naar de finale. De finale wist Micha ook te winnen en zo haalde hij de 1e prijs binnen. Een top prestatie.

Zondag was het de beurt voor de senioren. Om 8 uur ging de bus gevuld met 18 man naar Noord-Scharwoude. Om half 10 begon het toernooi met het dubbelen. In de D kwam Jaap Karregat met Eddy Stam van Duintreffers in de halve finale, net zoals Michel Guijt en John Bond ook in de andere halve finale kwamen. Geen van alle wist echter zijn wedstrijd te winnen, dus ging de hoop naar de andere. In de F wisten Jack Groot en Simon Jonk door te stomen naar de halve finale. Nadat ze in de 3e game 3 matchpoints tegen kregen en toch nog de game naar zich toe trokken lukten het helaas niet om de wedstrijd nog te winnen en was er ook in de F geen prijs gewonnen. Dus toen was alle hoop gevestigd op Lia en Mark in de G. Mark en Lia wisten hun halve finale wel te winnen en konden het karwei afmaken in de finale. Mark en Lia kwamen 2-1 voor en in de 4e kwamen ze met 9-8 op voorsprong, maar de game werd niet gewonnen en zo moest er een 5e beslissende game worden gespeeld. In de 5e game begonnen ze niet best. Ze kwamen zelfs met 9-4 achter en niemand zag het meer zitten. Toch kwamen Mark en Lia terug en wisten de 5e game toch nog met 11-9 te winnen en zo was de eerste prijs van de dag binnen.

Om 1 uur werden de enkel partijen gespeeld. In de D wist alleen Robbert Taalen in de kwart finale te komen. Robbert kwam die wedstrijd terug van een 2-0 achterstand en maakten er een 5e game van. In die laatste game ging het gelijk op en werd het 8-8, maar helaas pakte het plan van Robbert niet goed uit en verloor hij met 11-8. In de E kwamen Jaap Karregat en Jean Paul van Westen in de kwart finales. Jaap verloor zijn partij, maar Jean Paul won wel zijn partij en moest het in de halve finale opnemen tegen Mike Reuvers. In de halve finale verloor Jean Paul met 3-2 en moest de troost finale spelen tegen Job Neuvel waar hij in de poulefase al van had gewonnen. Het was echter geen probleem voor Jean Paul en hij won ook en haalde knap de 3e prijs binnen. In de F speelden een hoop mensen van onze vereniging, dus daar moesten de prijzen binnen gehaald worden. Na de poule fase stroomden Jacques van Westen Sr, Berry Molenaar, Jaap Kwakman en Jacques van Westen Jr. door naar de kwart finales. Jaap kon het in de kwart finale niet waarmaken en vloog eruit. Berry moest het opnemen tegen Jacques Jr. Berry kwam in de 5e game met 9-4 voor maar wist het niet af te maken en zo ging Jacques door naar de halve finale. In de halve finales Jacques en Jacques allebei hun wedstrijd in 5e te winnen en zo kwam de gedroomde finale uit. Nadat iedereen weer uit de kantine kwam om de finale te gaan bekijken kon het beginnen. De finale werd geen spannende finale. Jacques Sr. won vrij makkelijk met 3-0 van Jacques Jr. Maar zo werden toch nog een 1e en een 2e prijs binnen gehaald, en kon het zomaar zo zijn dat de verengingsprijs weer gewonnen werd.

In de G haalde Stefan Koning de halve finale maar daar verloor hij en moest hij de troostfinale nog spelen . Stefan won die wedstrijd wel en haalde toch nog een 3e prijs binnen. Na de finale was de prijsuitreiking in de kantine. Nadat alle prijzen verdeeld waren werd bekend gemaakt dat Victory ’55 weer de verenigingsprijs had gewonnen, en hem zo voor de 2e keer op rij mee terug mag nemen naar Volendam.